Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, pressefoto, torsdag den 23. juni 2022

Rækken af sommerkoncerter i Ribe Domkirke starter i år tirsdag 5. juli, og hver tirsdag i juli er der mulighed for at overvære 45 minutters orgelmusik med start kl. 11.

I år er der orgelsolister fra USA og England, og det er den amerikanske organist James Hicks, der lægger ud tirsdag d. 5. juli.

Han har i de sidste mange år især beskæftiget sig med de nordiske landes orgelmusik, og resultatet er et igangværende projekt med titlen Nordic Journey.  Således har han bestilt over halvtreds kompositioner fra nordiske komponister og forsket i repertoire fra tidligere tider, der hidtil aldrig er blevet offentliggjort. Han har også bestilt et nyt værk hos Ribe-komponisten Bo Gunge, og det er et lidt specielt værk, idet det er skrevet for sækkepibe og orgel.

James Hicks er foruden koncertorganist en rutineret sækkepibespiller, og det bliver der mulighed for at høre i samspil med domorganist Birgitte Ebert. Bo Gunge har i værket brugt temaer fra sit kirkespil om Dronning Dagmar, som flere gange har været opført i domkirken. Blandt temaerne er naturligvis folkevisen ”Dronning Dagmar ligger udi Ribe syg”, der spilles fra Domkirkens klokkespil to gange om dagen.

James Hicks spiller desuden nordisk orgelmusik af bl.a. Kjell Mørk Karlsen og danske Christian Præstholm.

Der tages en entré på 30 kr., og kirken er lukket for turistbesøg, mens koncerten finder sted.

Annonce