Tekst & Foto: Johnny Tauman
22. januar 2022

Ikke siden midt i 70´erne har RYK IND RIBEs skribent som postafløser været i Varminglund – og et genvisit betød, at den lokale historiker Søren Mulvad måtte på banen, idet det var et helt forandret landskab, som viste sig langs asfaltvejen.

Søren Mulvad fortæller:
Varminglund hed oprindelig Varming Hede og var et udstrakt areal, som gav græsning for kreaturer fra gårdene i Varming.
Byhyrden drev ud og hjem morgen, middag og aften.

Søren har fra sin tid som leder af lokalarkivet stort kendskab til lokalområdet Seem-Varming mm

I perioder lå dyr og vogter over om natten, og da drev man dyrene ind i de 10 ringfolde, som man endnu kan se i terrænet. Det er en meget sjælden gruppe af folde, hvis lige ikke findes bevaret andre steder i Danmark. Man formoder, at foldene var begroede med tjørn på toppen til beskyttelse mod ulve.
I begyndelsen af 1800-tallet begyndte bønderne i Varming at sende nygifte sønner og døtre her ud og starte en tilværelse på magre ejendomme. Det må have været et enormt slid – indtil man begyndte at strø mergel – det hjalp på afgrøderne.  I dag ser det ud til, at man opgiver at dyrke arealerne og lader dem tilplante med skov.

Nyere sommerhus, Varminglundvej 30

Hvor asfaltvejen slutter og fortsætter som skovvej, ligger der en ejendom, som udlejes som sommerhus inden for kategorien: GOLF * Ribe.
Det er Rømø Holidays, som tilbyder det trestjernede sommerhus på landet, som i den billigste uge koster 3547 kr. – i juli er prisen 8878 kr.

Se beskrivelsen – måske er det næste ferieophold: Tæt på Danmarks ældste by Ribe finder I denne dejlige, rummelige feriebolig – på en meget stor grund i naturskønne omgivelser. Ikke langt fra huset findes der en riderute på 24 kilometer, som kan nydes på hesteryg eller også på gå-ben. Sommerhuset egner sig til 8 personer. Ferieboligen er på 142 m² og er bygget i 2013. Det er ikke tilladt at medbringe husdyr. Der er jordvarme. Ferieboligen har vaskemaskine. Tørretumbler. Frysekapacitet på 70 liter. Til de små er der 1 stk. barnestol. Ferieboligen er beliggende på en 10000 m² stor grund i skov/plantage. naturgrund. Der er 15000 m til havet. Nærmeste forretning er beliggende i en afstand af 10000 m. Der er en golfbane i en afstand af 5000 m. Til ferieboligen hører 40 m² åbent terrasseareal. Parkering ved ferieboligen. Der er i alt 4 soveværelser. Sovepladserne fordeler sig på: 8 sovepladser i dobbeltsenge. Køkkenet er udstyret med 1 køleskab. Der er 4 keramiske kogeplader, varmluftovn, mikrobølgeovn samt opvaskemaskine. Der er 2 badeværelser med bruser og 2 toiletter. Der er gulvvarme på 2 badeværelser. Der er mulighed for afslapning i indendørs spa til 2 personer. I ferieboligen er der 3 TV. DVD-afspiller. Stereoanlæg. CD-afspiller. Der er 1-3 danske kanaler. 1-3 tyske kanaler. Der er trådløst internet til rådighed.