(Foto: Johnny Tauman) 2017 tilskuere så en fremragende 2. halvleg

Tekst: Johnny Tauman   Foto: Johnny Tauman og René Jørgensen
9. december 2023

I slutfasen viste 2017 begejstrede tilskuere, at herrehåndbolden i Blue Water DOKKEN kan noget helt specielt, når opbakningen er til stede! Ribe-Esbjerg HH besejrede ligaens førerhold, Aalborg Håndbold med (34-33) efter at have været bagud med (12-18) ved pausen.
Vendepunktet blev cementeret, da Ágúst Björgvinsson reddede et forsøg fra Mikkel Hansen godt fem minutter før tid ved stillingen (31-30). I stedet scorede Mathias Jørgensen til (32-30).
På to mål af Mads Hoxer udlignede Aalborg Håndbold til (32-32) – og kunne være kommet foran. Her trak Ágúst Björgvinsson en dobbelt redning fra Lukas Nilsson.
To mål af brødrene Mathias og Morten Jørgensen sendte hjemmeholdet på sejrskurs (34-32).
Med et minut tilbage reducerede Aalborg til (34-33) med en mand i undertal. Holdet kom igen i boldbesiddelse efter en fejlaflevring – og havde alle muligheder for at kunne udligne. Igen viste Ágúst Björgvinsson sin styrke, da han fem sekunder før slutfløjtet reddede et forsøg fra Mads Hoxer.

(Foto: René Jørgensen) Lige en snak med den ene dommer

RØDT kort til Andreas

Fra starten af første halvleg viste hjemmeholdet gode takter – og to gange scorede Andreas Søgaard hos Niklas Landin, som vogtede målet hos Aalborg Håndbold. REHH fulgte med til (4-4), hvorefter udeholdet scorede tre mål i træk (3-7).

Da Andreas Søgaard tacklede en Aalborg-spiller hængende i luften at for farligt, havde dommerne kun et at gøre efter en korte konference: Diskvalifikation (RØDT kort). Der gik et suk gennem hallen, idet den stærke stregspiller i midtzonen som regel er god for en jætteindsats med mange mål.
Hjemmeholdet kom bagud med (5-10), hvor Fabian Norsten tog godt for sig af forsøgene i Aalborg-målet. Han havde erstattet Niklas Landin, som fik 10 minutter på banen.
Som halvlegen udviklede sig, fastholdt Aalborg føringen – og øgede kort før pausen til (12-18).

Som forvandlet

Ribe-Esbjerg HH kom som forvandlet efter pausen. Der var vildskab og kamp om boldene – og efter 9 minutter var forskellen på de to hold reduceret til (20-22).
Holdene skiftedes til at score, men så skete der forunderlige. Mathias Jørgensen fik på straffekastudlignet til (28-28), og kort efter var det Emil Grønbech til at udligne (29-29).
Taget var ved at lette på DOKKEN, da William Aar snuppede en fejlaflevering fra Mikkel Hansen og bragte hjemmeholdet i front for første gang i kampen (30-29) med 7½ minut tilbage.
Sidste gang Aalborg Håndbold havde kontakt efter Lukas Nilssons scoring til (30-30).
Hvordan kampen sluttede har du jo læst – en FLOT INDSATS var det!

(Foto: Johnny Tauman) Efter kampen samlede spillerne sig om målmanden Ágúst – Mathias Jørgensen blev kampens spiller. Ind fra venstre kommer Andreas Søgaard løbende efter at have siddet alene i 50 minutter.

Stillinger i løbet af kampen – ca hvert 10. minut
(4-7),(6-10), (pause 12-18), (21-22), (27-27), (slut 34-33)

Målmandsredninger

Ribe-Esbjerg HH – Ágúst Björgvinsson – 31,58 %
Ribe-Esbjerg HH – Ronnie Nicolaisen – 0 %

(Foto: René Jørgensen) Niklas Landin fik 10 minutter i starten og nogle minutter i slutfasen

Aalborg Håndbold – Niklas Landin – 21,43 %
Aalborg Håndbold – Fabian Norsten – 31,25 %

Målscorere

Ribe-Esbjerg HH: Mathias Jørgensen 11, William Aar og Morten Jørgensen hver 5, Emil Grønbech og Axel Franzén hver 3, Elvar Ásgeirsson, Marcus Dahlin og Andreas Søgaard hver 2, Jonas Larholm 1

(Foto: Johnny Tauman) Mikkel Hansen kunne med få spilminutter ikke forhindre et nederlag

Aalborg Håndbold: Buster Juul, Lukas Nilsson og Thomas Arnoldsen hver 5, Mads Hoxer 4, Simon Hald og Jack Thurin hver 3, Patrick Wiesmach, Martin Larsen og René Antonsen hver 2, Aleks Vlah og Mikkel Hansen hver 1

Næste kamp

Allerede på tirsdag skal Ribe-Esbjerg HH igen i kamp – denne kamp på udebane mod Skanderborg AGF. Efter den flotte sejr over Allborg Håndbold må REHH vise, at SAH´s sejr i Blue Water DOKKEN d. 15. september var en ”fejltagelse” (23-27).