Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, pressefoto, onsdag den 11. september

“A Tribute to Art Blakey”. Under denne overskrift kan foreningen Jazzin’Ribe byde på en hyldestkoncert tilegnet en af de store jazzlegender i USA, nemlig trommeikonet Art Blakey, som i år ville være fyldt 100 år. Det sker i foreningslokalerne på Rosenalle 3, Ribe torsdag den 19. september kl. 20 – 22 .

Musikken til koncerten bliver fremført af en international All-Star konstellation af musikere, som fejrer fødselsdagen med en nyopførelse af nogle af hans største Jazz Messenger-projekter. Det sker ved hjælp af nye originale tekster og arrangementer, som hædrer ikke kun Art Blakey, men også musikerne omkring ham såsom Wayne Shorter, Lee Morgan, Bobby Timmons, Curtis Fuller, Freddie Hubbard med flere.

Det internationale All-Star band består af Jesper Riis på trompet, Karl-Martin Almqvist på tenorsax, Søren Møller på klaver og Kristin Korb på bass og som vokalist. Til at traktere trommerne har gruppen fået ingen mindre end Rodney Green med – en verdenskendt trommeslager, som bragede ind på jazzscenen i en alder af 19 år, da han blev bedt om at blive en del af sangerinden Diana Kralls band.

– Der er med denne hyldestkoncert lagt op til en musikalsk begivenhed og oplevelse udover det sædvanlige, lover formanden for Jazzin’Ribe, Lotte Kragh Andersen.

Annonce