Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
19. oktober 2021

Når vi nu fortsat oplever, at Mølledammen er blevet til Møllestrømmen – og hvor en uhæmmet plantevækst indtager større og større områder, må byens beboere og turister vel på en eller anden måde orienteres om det ændrede udseende.

Mange forskellige planter

Hvilke planter er kommet til syne og har dannet større kolonier, alt efter hvor man vender blikket hen? Hvad hedder de – og hvilke funktioner har de i forhold til biodiversiteten?

Er der tale om almindelige planter i danske vandløb – eller er det unikke og sjældne arter. Og hvilke planter går under betegnelsen ”grøde”?

Behov for informationstavler

Langs Kongeåstien er der mange informationstavler – her et eksempel nær motortrafikvejen. Måske en idé til Møllestrømmen – eller opsættes der kun permanente informationstavler?

Den “etbenede” måge

En måge på et ben fangede fotografens opmærksomhed. Den stod stille og roligt nær en af de metalringe, hvor mange tidligere bandt robåde til.

Første tanke var – hvor er det da synd for mågen? Men så skete miraklet, efter, at den havde vurderet fareniveauet ved at blive stående – den vendte sig rundt i et lille hop – strakte sit andet ben mod betonmolen og vandrede bort.

Retten til at sejle

Og så har lodsejere jo lov til at sejle…..

Annonce