Tekst & Foto: Johnny Tauman
15. juni 2020

Andet kapitel af to

Sælges i Ribe og Ho

Det er vigtigt for det lille firma at kunne komme på markeder for at sælge garn – og med coronakrisen har det ikke været muligt. Ønsker du at købe Angoragarnet, kan det ske to steder:
Hos Ribes Broderi og garn i Dagmarsgade og hos Ho strik ved Blåvand.

Far og søn i samarbejde

Eventyret startede i et samarbejde mellem Oluf (far) og Tomas (søn) – og Oluf nyder at væve med garnet og kan fremvise flere produkter med små mærker i læder.

Tomas´ far Oluf væver med Angoragarbet.

Oluf, som er bosiddende i Bramming, kommer gerne på visit 3-4 gange om ugen.

Vi skulle have 3-5 kaniner

– Planen er ikke, at kunne leve af det, pointerer Anette og smiler mens hun konstaterer, at de på den anden side kun skulle have 3-5 dyr, som de kunne hygge os lidt med og nu er der 26.
Tomas har haft følere ude til nogle strikkere, for om muligt at få lavet færdig strik til salg, eller som bestillingsvarer. Der er ikke indgået aftaler endnu, men det er måske det næste skridt.

Skabte plads i huset

Og noget må der ske! Familien har rokeret rundt i huset og fået et værelse fri udelukkende til garn og andre ting, som hører til forretningen.

God omsætning – men vil mere!

Men vi nyder en kop kaffe, fortæller ildsjælen Tomas om alle sine ideer – og i baggrunden nikker Anette anerkendende: – Hjortshøj Angora skal udvikle sig sådan lidt drypvis – og lige nu har vi mest fokus på afsætning, evt. flere forhandlere og så garnindfarvning. Det sidste åbner op for en kundegruppe, som ikke ønsker hvid eller farver garn selv.
Og selvfølgelig er Tomas på udkik efter en sort Angorakanin.

Daglig kontrol

Alle Angorakaninerne er gennem en daglig kontrol – og i faste terminer registres pelsen og vægten. Det systematiske arbejde kender Tomas fra uddannelser på to forskellige landbrugsskoler og efterfølgende job som fodermester i 10 år.

Arbejdsfordelingen er på plads

Mellem 3 og 17 unger

I bestanden er der Angorakaniner både fra Letland og Tyskland – og Hjorthøj Angora står også selv for avlen. I 2019 har vi selv fremavlet en super han og to fantastiske hunner. – Vi kunne ikke se, hvor fremragende der er med det samme, siger en tilfreds Tomas, der også kan oplyse, at en kanin kan få mellem 3 og 11 unger – dvs. flere end, den har dievorter til.