Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, foto René Jørgensen og Hasse Jørgensen, fredag den 23. juli

De to første dage af årets jazzfestival i Ribe er nu overstået, og det er et intet mindre end et imponerende program, Jazz’in Ribe har fået sammensat godt hjulpet af sponsorer og de mange forskellige spillesteder. De første to dage rigtig godt for de to sidste dage, med den kvalitet, der har været i “første sæt”

Programmet er så omfattende og med så mange forskellige spillesteder, at det er umuligt at følge alle koncerter. Man er nødt til at studere programmet og finde ud af, hvad det er, man gerne vil høre. Og det er formidabelt, at en relativ lille forening, kan stable et sådant program på benene med så kendte sangere og musikere.

Arrangørerne kan da også glæde sig over en god tilslutning til de forskellige arrangementer, og ikke mindst på Torvet har der været mange mennesker, som har nydt den gode musik i et anstændigt sommervejr.

At arrangørerne kommer vidt omkring, ses af fredagens børnematine, hvor jazzsangerinden Kira Martini og hendes jazz-krokodiller gav den for fuld udblæsning til stor glæde for både det voksne og det helt unge publikum.

Kira Martini har selv skrevet teksterne til sangene og de fleste melodier, og hun og bandet tog tilskuere med vidt omkring til både traditionel jazz, calypso og meget andet god musik.

Ribe Big band gav fredag eftermiddag en som sædvanlig velspillet og velklingende koncert. Bandet har et stort og trofast publikum i Ribe, og det forstår man udmærket, når man hører bandet og dets veloplagte medlemmer.

Fredag aften var det norske Birgitte Soojin, der med venner på Torvet fortolkede Nat King Cole – og det kunne hun.

Birgitte Soojin har en dejlig lidt special stemme, der med hendes charmerende stil gør sig godt i de gamle numre.

Og sådan kunne vi blive ved. Det var de koncerter, Ryk Ind Ribe havde valgt at koncentrere sig om, men der var mange andre gode oplevelser denne fredag, og der er flere i vente de to kommende dage, inden festlighederne slutter søndag. Der bliver spillet i både Kannikergården, på Termansens, i Den Gamle Arrest, Postgården, Cafe Quedens og Cafe Valdemar inden de sidste akkorder slås an søndag.

 

 

Kira havde CD’ere med til børnene

Kjeldgaard sørgede for kaffen mens Kira og krokodillerne underholdt i baggrunden.

 

 

Annonce