Project Description

Tekst og foto: Renè Jørgensen
31. juli 2022.

Det så ud til regn, men om det var drengene i Old School, der fik skyerne til at drive videre, er nok tvivlsomt, men sikkert er det, at de toner der kom fra bandet, vidnede om en flok gode musikere, der bare elsker musikken.
Brøns dejligst blev startet af Old School, og publikum fik musik, som man bare ikke kunne side stille til. De er gode. Rigtig gode, og så leverer de varen, som brusede ud af højtalerne, og trommer der bare bandt bandet sammen på den rigtige måde.

Bandets bassist og sanger, Klaus Fog fortæller om bandets tilblivelse:

– Thyge, Peter og jeg blev i 2019 – sammen med nogle flere musikere og masser af forskellige solister – hyret til en mindekoncert for Kim Larsen, som blev spillet i Emanuel i Skærbæk.
Koncerten var en succes, og der kom en ekstra forestilling – begge var udsolgte.
Herefter ramte Coronaen.
– Vi synes, at det kunne være sjovt at fortsætte samværet med at jamme, så vi lavede en coronaboble og spillede en gang om ugen på den gamle skole i Skærbæk. Det hjalp os godt igennem nedlukningerne.
Efter lang tid besluttede vi os for, at det var mere end en musikalsk flirt og dannede Old School.
Navnet kom af at øve på den gamle skole, og af, at vi spillede traditionelt gammelt rock and roll. Vi spillede som trio et års tid og begyndte så at lede efter en guitarist – bl.a. fordi vi blev hyret til at være backingband til en Shu-bi-dua revy i Hunderup-Sejstrup. Vi fik Jesper med i den anledning, og da vi var klar med 15 Shu-bi-dua numre blev stykket aflyst pga. Corona. Efter dette har vi brugt tiden på at finpudse tre sæt, så vi kunne komme ud at spille.

Men hvem er de?

Peter og Thyge bor i Skærbæk og arbejder som lærer og pædagog på Skærbæk Distriktsskole. Klaus er skoleleder samme sted og bor i Ribe. Jesper bor ligeledes i Ribe og arbejder som lærer i Esbjerg. Alle fire har spillet i en række forskellige bands tidligere og er bredt funderet i musikkens verden.

Bas og sang – Klaus Fog, Guitar og kor – Peter T. Rasmussen, Guitar og kor – Jesper Amtorp og Trommer – Thyge Timmerby. Med Guitar, trommer, bas og sang – så simpelt kan det gøres.
Fire-mands-band, der spiller kopinumre af Johnny Madsen, Allan Olsen, Gasolin, Shu-bi-dua, TV2, Kim Larsen, Peter Belli, Beatles, Eric Clapton og andre i samme stil.

– Vi spiller musik, da vi synes, at det er sjovt, og fordi vi elsker at optræde og underholde. Musikken egner sig til fadølshygge, til dans og syng med og til sjov og ballade. Spisemusik lader vi andre om, fortæller bandet i en pressemeddelelse. Og så er det ” MUSIK SOM FATTER LAVEDE DET”.

Nu venter vi bare på de indtager Ribe og får rocken til at flyde.

 

Annonce