Tekst og foto Hasse Jørgensen, fredag den 29. april 2022

Når en af byens gode spisesteder på søndag den 1. maj genåbner, bliver det som noget af et familieprojekt.

Bente Schmidt har forpagtet restauration Backhaus, og efter at have været borte fra faget i 18 år, vender hun tilbage til branchen. Bente er uddannet tjener på Hotel Dagmar, men for 18 år siden stoppede hun, da hun blev gravid.

Og, som hun selv siger, er restaurationsbranchen og små børn ikke nogen god kombination. Men nu er børnene så store, at Bente Schmidt igen kan træde ind i den branche, som hun næsten er vokset op i.

– Min moster drev Kongeåkroen, og min kusine driver Gredstedbro Hotel, så det ligger måske lidt i generne.

– Da jeg stoppede på Hotel Dagmar, sagde jeg, at jeg ikke kom tilbage. Det troede den daværende ejer Leif Petersen ikke på, men jeg kom ikke tilbage.  Men nu er børnene store, og jeg har altid haft lyst til branchen. Så da muligheden for at forpagte Backhaus opstod, benyttede jeg mig af chancen, fortæller Bente Schmidt.

Backhaus blev i mange år drevet af Britta Ehmsen og de seneste år i kompagniskab med Lene Schmidt. Da Britta Ehmsen døde, fortsatte Lene Schmidt driften i nogle måneder men opgav derefter.

Backhaus er kendte for sin gode, borgerlige mad, og den stil bliver genskabt under den nye forpagter.

– Vi har indskrænket spisekortet en smule, men vi holder ved de populære ting som en schnitzel, dansk bøf, æggekage, stjerneskud o.s.v. Vi lægger vægt på den gode, danske mad i rigelige portioner, lavet fra bunden og med sov og ikke sauce, forklarer Bente Schmidt.

Hun har ansat fire fra det ”gamle” køkken og to nye i køkkenet, og selv vil hun servere sammen med nogle unge medarbejdere og de ældste børn.

– Vi har tre børn, Felix på 10 år, Astrid på 15 og Peter på 18, der alle er med i projektet, og nogle af Peters kammerater fra gymnasiet kommer også og hjælper til med at servere, forklarer Bente Schmidt.

Siden overtagelsen af stedet 1. april er tiden brugt til at friske det hele op både i restauration, sal og værelser.

– Så vi håber, vi igen kan få gang i værelserne, fester og restaurationen, og vi genåbner også gårdhaven, ligesom vi i det omfang, vi kan, vil levere mad ud af huset, fortæller Bente Schmidt.