Tekst og foto Hasse Jørgensen, onsdag den 15. juni 2022

– Det bliver nogle lange dage, når man møder klokken 7 og går hjem sent aften, og jeg mangler stadig en kok. Men jeg har lige ansat en ny medarbejder til morgenarbejdet, og så laver vi familiedag hver fredag på den måde, at børnene og faderen kommer klokken 16.30. Så spiser vi alle sammen, hvorefter de store hjælper med serveringen og den mindste går i opvasken. Det synes alle er rigtig hyggeligt.

– Min store pige sagde således forleden dag, at hun glædede sig til, at det igen var fredag.

Ordene kommer fra Bente Schmidt, der igen har skabt liv i et af Ribes ikoniske spisesteder.

Hun åbnede restauration Backhaus igen til maj da Lene Schmidt til jul opgav at drive stedet videre alene efter Britta Ehmsens død.

– Jeg synes, vi er kommet rigtig godt fra start både i restaurationen og med udlejningen af værelserne. Og der er også begyndt at komme bestillinger på fester i salen på 1. sal, som i øvrigt er shinet op med ny maling, så den er lys og venlig, fortæller Bente Schmidt.

Med hensyn til værelserne på 2. sal har Bente Schmidt en drøm om at bygge om, så de alle får toilet og badeværelse, der i dag er fælles på gangen.

– Det kunne gøres, men det bliver en meget svær og dyr omgang, og indtil videre er der ikke konkrete planer om det, lyder det fra Bente Schmidt.

Hun indrømmer, at det som alle andre steder i branchen, har været svært at få personale. Men nu har hun fået det lavet sådan, at hun selv kan holde helt fri søndag og mandag.

Men der er vel stadig en masse papirarbejde?

– Det klarer jeg så mandag, men det kan jeg gøre hjemmefra, så det betegner jeg som en fridag, lyder det med et stort smil fra Bente Schmidt, der flere gange bliver afbrudt af telefonen for at besvare spørgsmål om priser, menukort og meget andet.

Og på menukortet står stadig de gode, klassiske retter som schnitzel, æggekage og mørbradbøf garneret med andre lækkerier.