Project Description

Tekst: Johnny Tauman    Foto: René Jørgensen og Johnny Tauman
21. september 2022

(Første artikel af tre)

– Det skal være sjovt og underholdende at gå til håndbold, og så må det gerne være spændende, når man skal heppe sit hold til sejr. Sådan nogenlunde enslydende siger formændene for de to fanklubber til de lokale hold ligamandskaber: Ribe-Esbjerg HH og Team Esbjerg.

Men hvordan er tilskuerkulturen i Ribe Fritidscenter kontra Blue Water DOKKEN – og hvis der er en forskel, ligger den så i klubbernes vindermentalitet, i forskellen mellem herre- og kvindehåndbold, i de økonomiske vilkår eller de fysiske rammer? Eller er det mon klubbernes DNA?

RYK IND RIBE har gennem observationer i fire kampe prøvet at komme om bag de markante forskelle i tilskuertal i herre- og kvindehåndbolden – at se nærmere på tendenser hos tilskuere og ikke mindst, hvilke opgaver fanformændene udfører.

Kamp 1

Ribe-Esbjerg HH mod Mors-Thy Håndbold
Ribe Fritidscenter– kapacitet 1.700 tilskuere: 450 siddepladser og 1250 ståpladser
Tilskuertal: 578
Sejr til Ribe-Esbjerg HH på (30-27) – (pause 17-14)

Tilbud til tilskuere:
Gratis grill pølser/brød til de første 100 tilskuere.
Mulighed for en snak med spillere på banen efter kampen – gratis øl / vand.

Fanklubben Blue Vikings

Fankoordinator Kim Falkesgaard Arnsbæk bruger det meste af sin fritid på at opbygge en fankultur i Ribe-Esbjerg HH – og det er ikke en let opgave.

Fankoordinator Kim Falkesgaard Arnsbæk (foto: Johnny Tauman)

– Da vi forsøgte at samle interesserede i sæson 21/22, gik det faktisk helt fint, fortæller en smilende koordinator til RYK IND RIBE og fortsætter: – Vi nåede faktisk op på 60 medlemmer. I dag er vi desværre nede på 26 medlemmer, hvilket ikke mindst skyldes, at der nu skal betales kontingent til Blue Vikings.

300 gratis billetter

Lokal støtte i Ribe: Kvickly udleverede 300 gratis billetter til kampen. Ud fra den viden må tilskuertallet på 578 være skuffende.
Placering på fredage – og endog med strålende ”sommervejr” – kan have været en ”modspiller” ift. at få folk i hallen til den første af de tre Ligakampe, der er planlagt i sæson 22/23.

En god kampoplevelse

Kamp 2

Team Esbjerg mod Giør – Champions League
Blue Water DOKKEN – kapacitet 3579 tilskuere
Tilskuertal: 2650
Sejr til Giør på (29-31) – (pause 13-13)

1½ time før kampstart er der allerede god stemning i hallen, hvor der er sikkerhedstjek, generalprøve på indløb og fanebæreres opgaver samt den officielle EHF hymne.

Festklædte ungarere gjorde sig klar til at heppe og larme på deres hold fra Giør , der bla. har Sandra Toft og Mette Hansen på holdet.

Hjemmeholdet havde til kampen på syd balkonen placeret et talstærkt trommehold – og så er de digitale rullende reklamer suppleret med en stationær skråtstillet overbygning.

(Foto: René Jørgensen): Ekstra reklamer placeret ovenpå de rullende digitale.

Torben Andersen i rollen som sikkerhedsleder

(Foto: René Jørgensen)

Ingen tvivl om, at 2650 tilskuere havde en god håndboldoplevelse, da to af de bedste hold i Europa tørnede sammen. Og der var mange fra Ribe, som har taget turen til DOKKEN, hvor de kunne opleve Torben Andersen patruljere og vejlede publikum i egenskab af rollen som sikkerhedsleder.
Fankoordinator Kim Falkesgaard Arnsbæk, REHH var også på plads.

Stor håndboldoplevelse

Og de mange tilskuere levede med… og de havde så sandelig også godt håndbold at kikke på, hvor der blev kæmpet om enhver bold og med præcision i scoringsforsøgene.

(Foto: René Jørgensen)

Publikum

(Anden artikel følger torsdag)

 

Annonce