Tekst og foto: Renè Jørgensen
29. marts 2023.

Vittenbergskolen blev til Vittenby.

I denne uge  (27.marts-31. marts) bliver Vittenbergskolen lavet om til ”Vittenby”. Alle elever i almen skolen, specialklasser og centret har på tværs af aldersgrupper valgt sig ind på diverse virksomheder i byen.

Elever og lærere fra 1. klasse – 8. klasser skal i ugen arbejde med at forvandle skolen til en by, en by der virkelig har noget at byde på. Det er lige fra biograf, ridebane, fritidsliv og så har byen sin egen bank, hvor man kan få vekslet penge.

500 børn er med til at skabe rammerne for en uge hvor alle elever og lærer arbejder tæt sammen.

Skolens presseafdeling.

I Vittenby møder RYK IND RIBE elevrådsformand Esther Krymer 8 b, der fortæller, at det er sjovt at prøve at arbejde på en anden måde og det at man arbejder på tværs, styrker sammenholdet. I presserummet møder vi Andreas, hans opgave er at besøge værkstederne og derefter få skolens reporter ud og lave artikler. Det er spændende fortæller Andreas, mens han er i fuld gang med at tælle ”Vittendask” – emneugens pengesedler.
Presseafdelingen har sendt en artikel til RYK IND RIBE, den vælger vi at bringe for sig selv. Artiklerne er skrevet af Magnus Riis Brig Hansen og Nikolaj Alexander Kemp Christensen, og omhandler, at det ikke kun er hjernen der skal trænes, men der også er fysiske udfoldelser i denne uge.

Grønne og blå muffins

Smagsprøver, grønne og blå muffins, som eleverne selv skal pynte når de handler i boden. Der var god aktivitet, for boden skulle åbne kl. 10 og så skal alle være klar.
Det duftede rigtig godt i bageriet.

De forskellige værksteder

I Vittenby går man også ind for genbrug og i de sidste uger har forældrene kunne bidrage med alt til butikken.
Tingene er sorteret og fremme, og der er noget for en hver. Det er ikke kun tøj. En god bog kan man også finde.

I skolens sløjlokale arbejdes der med kæpheste. Det er et hit. Senere skal der på skolens multibane laves rideopvisning.

Under sloganet ” Vittenby – byen du ikke må gå glip af. Kom og oplev en skole blive forvandlet til en by” inviteres forældre, bedsteforældre, søskende og voksne omkring børnene til at se hvad der er arbejdet med.
Et teaterhold var denne onsdag formiddag ved at gøre klar til forestillingen ”Et hverdags glimt fra Vittenby”.
Stykket er skrevet af de 18 elever og vises torsdag kl. 16.00

Åbenthus arrangementet er torsdag den 30. marts 2023 fra kl. 15 – 17.30, Hundegade 44/ Haulundvej 3
6760 Ribe.