Tekst: Renè Jørgensen foto: Ribe Vikingecenter
6. juli 2020.

Vikingemad til alle tider

Den kommende uge sætter Ribes VikingerCenter på Lustrupholm fokus på madlavning i Langhuset og i Gæstgiveriet. Overskriften er Livretter, og det udspringer af et projekt ‘Vikingemad til alle tider’ , det laves i samarbejde med Region Syddanmark. Læs mere herom på linket.

https://www.ribevikingecenter.dk/da/viden/vikingemad-til-alle-tider/opskrifter.aspx

En hyggelig familie aktivitet

Vikingernes køkken var sund og afhængig af sæsonens lokale råvarer, præcis som vi i dag går op i lokalproducerede råvarer og vilde urter. Vikingemad er nordisk mad, som også hitter i udlandet. Ribe Vikingecenter benytter lejligheden til at vise, at vikingemad er både speciel, velsmagende og til tider lidt pikant, men datidens ingredienser kan sagtens kombineres i retter tilpasset moderne ganer. Og de vil netop gerne inspirere både gæster og følgere på de sociale medier til at forsøge sig derhjemme med madlavning over bål eller på grill. Det er en hyggelig aktivitet og familien kan være sammen om det.

Tre gæstekokke besøger Ribe VikingeCenter

I Langhuset står tre gæstekokke ved gryderne: Wina Fiona, som normalt tryller urter og nødder om til smukke kurlørte stoffer. Gudrun Gotved, der som vølve normalt bruger urter i magi og til healing. Lene Feveile, der som arkæolog kan fortælle længe om udgravede møddinger og vikingernes madvaner.  I Gæstgiveriet huserer Klan Zebitz, som eksperimenterer med alle sider af vikingelivet og virkelig forstår at svinge grydeskeen i køkkenet, skriver Diana Bertelsen, Ribe VikingeCenter.