Tekst og foto Hasse Jørgensen, onsdag den 15. maj 2024

Selv om solen har skinnet de sidste, mange dage og det har blæst en god vind, giver vejret alligevel udfordringer for Tulipanfestkomiteen.

De sidste dages tørvejr har hjulpet en hel del på Hovedengen, men den er sine steder stadig meget våd, og det betyder, at det stort anlagte træf med veteranbiler og gamle klassikere ikke kan gennemføres i det planlagte omfang.

– Vi kan ikke få dem ned på Hovedengen, så vi har i stedet fået lov at lave træffet på parkeringspladsen foran Hovedengen, men det bliver ikke i det store omfang, som vi havde håbet, siger Preben Fog Svendsen fra Tulipanfestkomiteen.

Et par af tivolis forlystelser er også henlagt til p-pladsen foran DanHostel på grund af den våde Hovedeng, og den er også skyld i, at forlystelserne på selve græsarealet er rykket lidt tættere sammen end tidligere år.

Men der er trods alt grund til at glæde sig over, at Tulipanfesten kan gennemføres stort set som traditionen byder med nogle raske festdage og det store optog mandag klokken 12,30 fra p-pladsen ved Føtex. Og med den vejrudsigt, der lige nu er for pinsen, er der lagt op til en brag af en fest.

Der er lagt køreplader ud nogle steder på Hovedengen for at tage de tunge køretøjer