Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, arkivfoto René Jørgensen, fredag den 17. marts 2023

Som Ryk Ind Ribe allerede har kunnet konstatere, kommer Verdensballetten ikke til Ribe i år.

Det har ellers efterhånden været en tradition, at Verdensballetten gav deres forestilling i Kunstmuseets have.

Det var i sin tid Lise Frederiksen fra cafe Quedens og daværende direktør på kunstmuseet, Dagmar Warming, der var initiativtagere til verdensballetten i Ribe, og Lise Frederiksen beklager, at Verdensballetten har opgivet Ribe.

Forklaringen er nu kommet på, hvorfor lederen af verdensballetten, operasanger Jens-Christian, har taget den beslutning.

Årsagen er ganske enkelt økonomi. På trods af, at der i kunstmuseets have er plads til 850 tilskuere, fortæller Jens-Christian Wandt i en rørende pressemeddelelse, at der ikke er økonomi i at optræde i Ribe.

Jens-Christian Wandt beklager det meget – også overfor de mange frivillige, der hvert år har været med til at sikre, at forestillingen kunne gennemføres.

Jens-Christian Wandt skriver i pressemeddelelsen: ”Det er ikke med vores gode vilje, at vi i år ikke skal til Ribe. Ribe har for os altid været noget særligt, både rammerne i den smukke museumshave, og også de mange frivillige som har fået det hele til at fungere. Men vi kan simpelt hen ikke få økonomien til at gå op. De sidste par år har vi tabt penge på forestillingen i Ribe – også selvom der har været udsolgt. Det skyldes, at der kun er plads til ca. 850 publikummer i museumshaven, og det er for lidt, hvis forestillingen skal løbe rundt.

Første gang Verdensballetten besøgte Ribe Kunstmuseum var i 2016. Det var de to store ildsjæle i byen, Lise Frederiksen fra Café Quedens, og den daværende direktør for Ribe Kunstmuseum Dagmar Warming, der tog initiativ til besøget. Gennem årene har ballettens og operaens store navne optrådt i museumshaven, dansere fra bl.a. The Royal Ballet of London, Statsballetten i Berlin, og Den Kongelige Ballet i København.

Vi har altid været meget glade og taknemmelige for det fine samarbejde både med Lise Frederiksen og med Dagmar Warming. Da Dagmar Warming stoppede som direktør, fortsatte det gode samarbejde med hendes efterfølger Anne Mette Villumsen. Vi har også mærket en stor opbakning og interesse fra publikum, så at vi ikke kommer til Ribe i 2023, handler alene om at økonomien ikke er til det. 850 solgte billetter er ikke nok, og vi har prøvet at få støtte fra lokale fonde og sponsorer i Esbjerg Kommune, men desværre uden held”

I stedet for i Ribe laver Verdensballetten en forestilling i parken til Schackenborg Slot. Man må så håbe, at der her er plads til flere end 850 tilskuere, ligesom tilfældet må være det de andre steder i landet, hvor Verdensballetten optræder.

Jens-Christian Wandt

Annonce