Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
15. juni 2019

I løbet af denne uge har Plantagevej ændret karakter – og fremstår nu med  frit syn mod Ribes bymidte med kirketårne og vandtårn.
Vejprojektet har for alvor skabt visuelle forandringer – og een effektiv maskine kunne både fælde, opskære og fjerne stammer og grene.

En maskine skar stammer op og fjernede dem i samme arbejdsgang

Udbygningen mod VEST

Som Vejdirektoratet tidligere har meldt ud, så starter man mod nord på Trojelsvej og arbejder sig frem mod krydset Farupvej/Obbekærvej. Vestsiden er ryddet for træer gennem skoven, og der skal nu køres materialer på det ryddede område.
Biltrafikken vil i den periode blive henlagt så langt mod øst som muligt – med vidt mulig hensyn til beboerne.

Større arbejder kan nu begynde på vestsiden af hovedvejen

Heller og de fleste afstribninger er fjernet – her ved Skovgrillen

View mod syd fra indkørslen til Skovgrillen

Ved Skovgrillen kan man fornemme de ændrede lysforhold – og det er nu muligt at se ind til domkirken.

De midlertidige broer kan besøges

Den første af de to broer er kommet over Ribe Vesterå. På onsdag d. 19. juni vil det være muligt at besøge arbejdspladsen.
Vejdirektoratet arrangerer kørsel til stedet med shuttlebus, der kører i fast rutefart mellem Parkering Nord, Saltgade i Ribe Centrum og byggepladsen ved Ribe Å i tidsrummet 15-19. Sidste afgang fra Parkering Nord er dog kl. 18:30, og sidste tur tilbage fra byggepladsen er kl. 19:10.
Byggepladsen er svært tilgængelig både som bilist, på grund af manglende parkeringspladser i området, og som cyklist da der ikke er cykelsti langs rute 11 ud mod åen. Derfor opfordrer Vejdirektoratet alle interesserede borgere til at benytte sig af shuttlebussen. Det er gratis at tage med bussen og følge brobyggeriet.

Bygning af bro nummer to vil foregå i den kommende uge

Annonce