Vær opmærksom, når du sender dit barn på legepladsen.

//Vær opmærksom, når du sender dit barn på legepladsen.

Annonce

Vær opmærksom, når du sender dit barn på legepladsen. 2018-12-06T15:52:42+00:00

Project Description

Tekst og foto: René Jørgensen
6. december 2018.

Vær opmærksom, når du sender dit barn på legepladsen.

Et billede på Facebook kan nok bringe de værste tanker frem hos forældre. På en legeplads på Sjælland har en person på en legeredskab anbragt et barberblad, som kan påføre børnene store skader.

Kan det ske her? det kan det vel godt, men legepladssikkerheden er rimelig høj, og hvis man besøger en offentlig legeplads, og selv husker at tjekke den, før børnene leger der, ja så kan man føle sig rimelig sikker.

RYK IND RIBE har undersøgt daginstitutionerne og skolernes rutine om sikkerhed.

I Ribes børnehaver og institutioner kan man være hel trygge. Der sendes børnene ikke ud, før legepladsen er tjekket, og det bliver den hver dag. Den høje sikkerhed hænger sammen med, at alle institutioner har haft personale på kursus i sikkerhed, og den forvaltning børnehaverne hører under har helt klare regler for det daglige tilsyn med legeredskaberne. Vil du vide, hvordan dit barns institution sikrer legepladsen, kan du på institutionens hjemmeside finde den nyeste legepladsrapport og en handleplan for eventuelle udbedringer. Standarden i Esbjerg Kommune er høj.

–  Vadehavsskolens fem afdelinger fortager en daglige inspektion, hvor legepladsen gennemgås, fortæller, administrativ leder Martin Andreasen. Skolerne legepladsrapporter offentliggøres ikke på skolernes hjemmesider som i Dagtilbud, men der foretages hvert år tilsyn af en legepladsinspektør.

– Hos Ribe Boligforening – med to store legepladser – har man skiltet med, at benyttelse af legepladserne sker på eget ansvar, men legeredskaberne gennemgås også her af en service medarbejder, der er uddannet til at varetage legepladssikkerheden, fortæller formand Jens Hunderup og tilføjer – Vi nedlagde legepladsen på Parkvej, da sikkerheden her ikke var god nok.

 

 

Annonce