Tekst & Foto Johnny Tauman
13. marts 2019

I et fantastisk inspirerende restaurations lokale på V. Vedsted Vingård mødte RYK IND RIBE fire ildsjæle, som spænder utrolig vidt i et fællesskab forankret i egen produktion af vin, øl, snapse, likør og gastronomiske smagsoplevelser skabt af økologiske og biodynamiske afgrøder.
Der tænkes hele tiden kreativt ud af busken – og der skabes nye rammer for at udbrede en gastronomisk oplevelse.

To kompetente personligheder

Restaurantchefen på Vester Vedsted Vingård er datteren af huset: Marie Louise Kulmbach.

Marie elsker at kræse for gæsterne med bagværk og smukt dekorerede borde

Hun er autodidakt madelsker og har en stor kærlighed for mad baseret på grøntsager – og hun står oftest for bagværk, kagetrylleri og fermentering af naturens frugter, som er hendes store passion.

Køkkenchefen Xavier

Køkkenchefen på Vester Vedsted Vingård hedder Xavier-Raymond Malletier. Han er uddannet i klassik fransk haute cuisine fra de store huse i Paris. Har efterfølgende svinget kokkekniven i København og Christiansfeld. Endelig har han fundet sig til rette på Vingården, hvor han nyder at kunne lege med råvarer af høj kvalitet.

De nye forpagtere af V. Vedsted Vingård – Marie og Xavier

Rollen som forpagtere

Marie og Xavier skal sammen som forpagtere stå for den daglige drift af restauranten og siger samstemmende: ”Vi ønsker at give vore gæster en oplevelse tæt på naturen med fokus på, at de mærker roen og nyder at give sig tid. Samtidig er det målet, at gæsterne fornemmer livet og passionen omkring produktionen og landbruget på Vingården.

Nyt marked på Campingpladsen

2019 vil byde på flere nye oplevelser. Som noget helt nyt præsenterer V. Vedsted Vingård et nyt marked på Ribe Campingplads med navnet ”Bondens Kurv”. Vingården handler med mange forskellige leverandører med gode råvarer – økologiske og biodynamiske – og for at knytte stærkere bånd, har de været samlet i Vingården, hvor hver producent havde en delikatesse. Tidligere dansk kok, kunstner og inspirator Søren Gericke deltog også – og lovpriste, at der satses på lokalt producerede varer og ikke ”Oliven fra Italien”.
Lørdag d. 6. april er første gang ”Bondens Kurv” løber af stablen på Ribe Campingplads – og mange leverandører har anmeldt deres ankomst.

Mange lokale leverandører

 

Vingården har desuden indledt et samarbejde med caféen og butikken på Ribe Camping plads, hvortil Xavier vil skabe nogle ”færdige produkter”, som også kan nydes i forteltet eller campingvognen.