Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
26. januar 2023

Omkring 175 gymnasieelever fordelt på 39 hold deltog torsdag i en konkurrence arrangeret af Fonden for Entreprenørskab, Region Syddanmark, som blev afholdt på Ribe Katedralskole. – Fonden henvender sig til unge mennesker, som den gerne vil have ud af klasselokalerne, fortalte regionsleder Matine Svit til RYK IND RIBE.

Martine Svit fra Fonden Entreprenørskab

Hun var begejstret for den opfindsomhed, som man kunne se ved de 40 stande – og ikke mindst den store interesse, der var for at prøve kræfter med de 10 dommerpar, som kom fra båder erhvervsliv og den politiske niveau.

Grindsted Gymnasie- og Erhvervsskole STX havde 6 hold med, Vejen Business College 13 hold, Rybners HHX fra Esbjerg 17 hold og endelig Ribe Katedralskole 3 hold.

I løbet af perioden 9.45 til 12.30 skulle holdene møde to dommerpar – et standinterview og et lukket dommerinterview – samt deltage i 7 minutters pitch i et klasselokale.

Intens stemning

Stemningen var intens og koncentreret, idet alle som mål havde at komme blandt de ti hold, som skal kæmpe videre ved et regions mesterskab. De bedste skal til sidst kæmpe om Danmarksmesterskabet.

Mange bud fra de unge handlede om Apps og udnyttelse af pc´ens muligheder, men Line, Marcus, Chasmin og Mikkel havde valgt en mere klassisk løsning – nemlig hvordan man får den bedste søvn under en dyne, hvor dynebetrækket og dynen er ”klikket sammen”.

Safe Zone fra Vejen Business College havde udarbejdet et forslag kaldet Safe Zone. Her er holdet fanget i en snak med dommerne Lars Bisgaard og Jakob Lose. Det lykkedes at få en snak med Jakob Lose, der jo selv ud over at være politiker har kendskab til det at være iværksætter – og dermed kunne give de unge nogle gode råd.

– Det er tredje gang jeg er med, fortalte Jakob Lose og fortsatte: – Det er så fedt at møde næste generation af iværksættere – og jeg (vi) har mødt mange, som tænker i digitale løsninger på specifikke ting. Men det er nu også herligt, hvis man møder en gruppe med fysiske produkter.
Der er mange ting dommerne skal vurdere – men alt i alt gik det nu rigtig fint.

Et andet dommerpar bestod af Den lille Maler og Søren Mouritzen fra Andelskassen.
Første præmien gik til SnusForbi fra Vejen Business College

Vurderingsskema

Annonce