Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, Arkivfoto Ryk Ind Ribe, fredag den 12. august 2022

Mens mange af os stønner i heden, kan vi glæde os over, at det indtil nu har været en god turistsæson.

Der har været rigtig mange turister i Ribes gader – og det er der fortsat, selv om vi er midt i august.

Kassereren i Ribe Handelsstandsforening, Keld Vestergaard, fortæller da også, at omsætningen er på højde med tiden før Covid19 pandemien.

– Vi har ikke nået samme tal som sidste sommer, og det skyldes efter min opfattelse, at danskerne sidste sommer blev hjemme i landet og brugte mange af de penge, de ellers havde sat af til at rejse for.

– Men vi har i år oplevet rigtig mange tyskere og hollændere, som på trods af fortsatte restriktioner i deres hjemlande, er kommet til Ribe i stor stil. Og det er rigtig dejligt.

– Der synes også at have været en del svenskere?

– Det er rigtigt, vi har også talt en del svensk, og omsætningsmæssigt er det mit indtryk, at vi er på højde med tallene før Covid19.

– De mange turister betyder meget for Ribe. Ikke alene for butikkerne, men også for livet i byen som helhed. Det giver en masse liv og atmosfære i byen, påpeger Keld Vestergaard.

Med hensyn til efteråret er Keld Vestergaard ikke helt så optimistisk, og det begrunder han i den nuværende økonomiske situation med stor inflation og store prisstigninger på bl.a. madvarer, brændstof og energi.

– Man kan godt mærke, at økonomien i familierne strammer til. Det gør den formentligt også hos vores udenlandske gæster, men det er alligevel sådan, at når man er på ferie, så er der ferie, og så bruger man også lidt mere end til dagligt, påpeger Keld Vestergaard, der i øvrigt glæder sig over, at Ribe ikke er præget af tomme butikker.

– Her er vi meget heldige.

– Og her betyder turisterne formentligt meget?

– Afgjort. Uden dem havde vi de samme problemer med butiksdød som mange af vores omegnsbyer.

Annonce