Project Description

Tekst og arkivfoto Hasse Jørgensen, torsdag den 23. juni 2022

Fremover er det slut med at sælge parkeringslicenser til turister, der besøger Ribe.

Plan og byudviklingsudvalget har netop besluttet, at den ordning, der har været gældende i flere år, skal ophøre. Årsagen er, at ordningen er en overtrædelse af Vejlovens paragraf 90, siger formanden for udvalget, Henning Ravn (V).

– Og vi kan ikke leve med at gøre noget ulovligt, siger udvalgsformanden.

Ordningen gik ud på, at hoteller og folk, der lejer værelser ud til turister som bed and breakfast eller Airbnb kunne købe parkeringscertifikater ved kommunen, som kunne videresælges til turisterne. Certifikaterne gav turisterne lov til at holde på de tilladte parkeringspladser i indre by i syv døgn uden at tage hensyn til reglen om to timers parkering.

Hvordan har man pludseligt fundet ud af, det var ulovligt?

– Det ved jeg faktisk ikke, men vi kan ikke leve med noget, der er ulovligt. Havde vi haft en betalingszone i den indre by, var sagen en helt anden.

– Nu er det vel også et spørgsmål, hvor stor skaden er. Turisterne må som ribeborgerne frit parkere efter klokken 18 til næste morgen klokken 8, og i weekenden er der fri parkering fra lørdag klokken 14 til mandag morgen klokken 8.

– Turisterne må jo også gerne kørte ind til overnatningsstedet, og læsse deres bagage af. Men derefter er de henvist til en af de store parkeringspladser, og Ribe er vel heller ikke større, end at man kan gå fra de store parkeringspladser ind i byen.

– Dertil kommer, at jeg tror forbuddet vil give lidt mere luft og flere parkeringspladser til Ribe-borgerne i den indre by, når ikke turisterne optager pladserne, siger Henning Ravn.

Han kan ikke nøjagtigt oplyse datoen for, hvornår ordningen ophører, men at den ophører, er et faktum.

Annonce