Tekst og foto Hasse Jørgensen. Torsdag den 8. juli.

Der vil ikke ske de store revolutioner, når de nye læger per 1. september overtager Lægeklinikken Tangevej efter Rune Pallesen. Der er plads til patienterne, læger og medarbejdere i den moderne klinik i det gamle sygehus i Ribe.

Overtagelsen sker på den måde, at lægerne Thomas Ploug og Morten Thomsen køber Rune Pallesen ud af praksis, og per 1. marts 2020 indtræder læge Gitte Kristensen, der allerede er ansat i klinikken, i kompagniskab med Thomas Ploug og Morten Thomsen, så de til den tid er tre ejere af praksis. Ud over de tre er der desuden plads til to uddannelseslæger. Det er læger, der er ved at gøre deres speciale i almen medicin færdig, og typisk er de i klinikken i et halvt år.

At Gitte Christensen ikke indtræder som kompagnon med det samme skyldes, at hun ikke er færdig med sit speciale endnu. Gitte Christensen har været to og et halvt år i Sverige. Det har givet meget erfaring, men til gengæld har det forsinket færdiggørelsen af uddannelsen.

Gitte Kristensen bor i Kolding, mens Thomas Ploug er fra Esbjerg og i dag bosat i Tjæreborg, hvor Morten Thomsen er født og stadig bosat.

Alle tre har studeret i Odense, og Morten og Thomas har været studiekammerater på de sidste semestre.

Både Thomas og Morten havde bestemt sig for, at deres fremtidige karriere skulle ligge i en almen praksis, mens Gitte gerne ville være børnelæge og har rundet en børneafdeling på et sygehus. Men hun valgte praksis for at få en større patientkontakt.

Og for Morten gælder det også, at han gerne vil ledelsesdelen, som der også er i det at drive en praksis.

Netop patientkontakten og det at kunne følge patienten er vigtigt for de tre og en af årsagerne til, at de valgte at gå ind og overtage den moderne og velfungerende praksis, som Rune Pallesen har skabt. En praksis, hvor der netop er lagt vægt på at kunne følge patienterne og være der for patienterne, hvad enten det gælder de mindre ting eller omsorgen for en døende patient. De tre er enige om, at det at kunne følge patienten hele tiden er vigtigt.

Og så er de tre læger også enige om, at der skal være tid til at tage ud til patienterne, der ikke kan komme i praksis. Med et område som Ribe, der er godt dækket ind af læger med to klinikker, er der mulighed for at prioritere hjemmebesøg.

Og som Thomas siger: – Med egen praksis er vi herrer i eget hus indenfor de rammer, der er givet. Hvis vi tre er enige, kan vi blot gennemføre det, vi vil. På et sygehus skal det i udvalg og det tager lang tid at implementere.

På spørgsmålet om, hvorvidt det ikke er svært at finde en sygdom og årsagen til den hos en patient, svarer de tre, at det er svært.

Thomas: – 90 pct. af patienterne i sundhedsvæsnet starter i almen praksis, og det er vores opgave at finde ud af, hvad der er galt.

Gitte: – Det er en fordel, at vi kender patienten og dermed hele baggrunden. Det gør man ikke på en specialiseret sygehusafdeling.