Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, fredag den 15. oktober.

Den snak om, hvordan trafikken i Ribe skal fungere fremover, tages nu for alvor op igen.

Det oplyser formanden for byrådets udvalg for teknik og byggeri, Søren Heide Lambertsen (V) efter udvalget fredag havde møde med Lokalråd Ribe Midt om sagen.

Debatten om trafik i den indre Ribe har efterhånden stået på i en årrække, og der har været adskillige forslag fremme om, hvordan problemet skal løses lige fra en lukning af den indre by for bilkørsel til at lade de eksisterende forhold gælde.

Debatten er sat på pause af flere årsager. En af dem er, at de seneste par års omfattende gravearbejder i den gamle by har umuliggjort en trafiktælling, der kunne være blot nogenlunde retvisende.

⁃ Vi har valgt nu at udarbejde et kommissorium for et kommende trafikudvalgs arbejde. Vi er nogle, der har haft en betænkelighed ved, om det er lige tidligt nok, men udvalget mener, arbejdet skal sættes i gang nu, fortæller Søren Heide Lambertsen.

Han oplyser videre, at Lokalråd Ribe Midt er kommet med en lang liste over interessegruppe, der skal med i trafikarbejdet.

– Er der nogen tidshorisont?

– Arbejdet med at udarbejde kommissoriet går i gang nu, og når det er klart, kan udvalget gå i gang, siger Søren Heide Lambertsen.

Annonce