Tekst Hasse Jørgensen, arkivfoto Annette Brøchner Lindegaard, fredag den 25. november 2022

Det handler om forbrug, det handler om miljø og det handler om vaner samt det at spare penge, når Ribe-pigen Tina Werborg på tirsdag den 29. november klokken 19 inviterer til tøjsalon på cafe Quedens.

Det, Tina vil, er at lære kvinder dels at holde af deres garderobe, købe mindre, bruge det samme tøj flere dage i træk og så bytte noget af det tøj, men ikke bruger, med andre, så de kan få glæde af det.

Tina Werborg har tidligere været i Ribe for at fortælle om den nye trend, der breder sig i Danmark, og nu er det meningen, at der hver måned skal holdes tøjsaloner i Ribe.

– Ideen er, at man betaler 149 kroner, og for det beløb, får man adgang til tre stykker tøj, som kommer fra en anden kvinde, ligesom man selv tager tre stykker tøj med, som man lige for tiden ikke bruger. Måske fordi man er lidt træt af det, og så kan man på denne måde forny garderoben en smule uden at skulle ud at købe nyt.

-Jeg har selv som et eksperiment prøvet at gå i det samme tøj i en uge på den måde, at undertøj og strømper blev skiftet, men det yderste lag tøj havde jeg på hele tiden, og blev det lidt snavset, blev det klatvasket. På den måde sparede jeg også meget på tøjvasken. Jeg vil tro, jeg satte tøjvask ned med 2/3.

– Det viste sig, at der ikke var nogen i min omgangskreds eller på arbejde, der lagde mærke til, hvad jeg gik i. så det er ikke andre mennesker, der går op i dit tøjvalg, fortæller Tina Werborg.