Tekst Hasse Jørgensen, pressefoto, torsdag den 23. februar 2023
For mange mennesker er konfirmationen, brylluppet, sølv- eller guldbrylluppet, firmafesten eller noget helt femte eventen, der virkeligt skal skille sig ud fra dagligdagen og være ”once in the life time”.
Men i hvilke omgivelser holdes en sådan fest?
Det har to unge, lokale mænd et godt bud på. Michael Vahl og Daniel Jepsen har ved siden af deres levebrød som henholdsvis indehaver af Startup Media og politibetjent – som tidligere omtalt i Ryk Ind Ribe – etableret deres eget firma Nordic Tipi, hvor de leverer telte til alle mulige former for fester og events lige fra konfirmationen til firmafesten og festivals.
Til trods for deres forskellige baggrunde, har de to mindst to ting til fælles. De holder meget af en god event, og de holder begge meget af naturen.
Michael er fra Lustrup, mens Daniel kommer fra Jernved, og de er de bedste venner, er begge enige om.
Michael er uddannet kommunikatør fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus, hvorefter han har arbejdet med kommunikation og events bl.a. på Danmarks smukkeste festival i Skanderborg inden han startede eget firma i Ribe. Daniel har en fortid på Peppers i Ribe som bartender, hvor han var med til at lave mange events inden forsvaret og nu politiet kaldte. Daniel har stort set altid haft sin base her på egnen bortset fra soldatertiden og en udsending. Michael er vendt tilbage efter tiden i Århus og nu prøver de sammen at skabe noget anderledes.
Begge er de enige i, at det, der har samlet dem om det nye firma, er passionen for at skabe den fede events samt at færdes i naturen.
– Min baggrund som kommunikatør er at starte andre iværksættere med alt det digitale, som i dag er en stor del af en ny virksomhed. Det er det, jeg trækker med ind i det nye firma, fortæller Michael.
– Og jeg er nok mere den praktiske mand. Jeg har det lige som Pippi Langstrømpe, der siger, at det har jeg aldrig prøvet før, så det tror jeg godt, jeg kan, fortæller Daniel, der har ansvaret for opsætning af telte, indkøb og vedligehold af materiel.
I første omgang har de to købt to telte, der hver især giver plads til 50-60 mennesker, og som sat sammen giver plads til det dobbelte. Desuden har de et samarbejde med et par kolleger, der kan træde til, hvis der kræves flere eller større telte. Teltene laves med inspiration fra Samernes tipier og produceres i Sverige.
– Desuden har vi købt fast gulv til teltene, ligesom vi køber fyrretræsborde og massive klapstole i fyrretræ. For almindelige plaststole og -borde passer ikke til de telte. I stedet for hynder, følger der også rensdyrskind med stolene, forklarer Michael, der videre fortæller, at der også er købt bålsteder med gas og barmoduler, som kan sættes op i teltene.
De to er enige om, at et almindeligt hvidt markisetelt er for de, der ikke har plads inden døre til festen.
– Vores målgruppe er de mennesker, som ønsker en oplevelse, de ellers aldrig ville få, siger Daniel.
De to kan ikke levere ting som bestik, service, blomsterdekorationer eller hvad der ellers ønskes til en fest.
– Men vi har lavet en aftale med en lang række lokale leverandører, der kan de ting. Vi vil gerne skabe en synergieffekt lokalt, og vi koncentrerer os om det, vi er gode til, og lader andre leverandører om det, de kan, siger Michael.
– Hvor ligger prisniveauet for et sådant telt?
– Det er dyrere end et almindeligt markisetelt. Prisen afhænger helt af, hvor meget, du vil have med. Hvis vi taler om en fest til 60-70 personer, vil en fuld pakke starte omkring 21.000 kroner. En fuld pakke omfatter op- og nedtagning af teltet, fast gulv samt stole og borde i massivt træ. Det gælder også kørsel på omkring en time fra Ribe.
– Skal vi længere væk, kommer der transport til.
– Hvor langt kører i ud?
– Vi har allerede fået flere henvendelser fra lokalområdet som Fanø, Ribe, Esbjerg, Tjæreborg og Skærbæk, og vi har fået forespørgsler fra folk, der bor ned til Silkeborgsøerne, og fra Hellerup, men så kommer der både transport og i sidste tilfælde bropenge til, forklarer Michael.