Tekst Hasse Jørgensen, pressefoto, tirsdag den 26. september 2023

Ribe Musikforening byder på lørdag den 30. september klokken 16 på en lidt special koncert i Kannikergården.

Musikforeningen har fået de to lokale musikere, Chr. Alvad på guitar og Andreas Tophøj på violin til at give en fælles koncert forstået på den måde, at de dels spiller sammen og dels går solo.

Koncerten er en del af det fælles tema Rødder, der henviser til at det sydvestjyske omkring Ribe, Bramming og Esbjerg har fostret en lang række fremragende musikere. Og musikforeningen præsenterer en række af disse musikere i en mangfoldig sæson, som vil repræsentere genrer, som ikke så ofte høres i musikforeningens regi. Men i foreningen tror man helt på, at publikum er med på, at kvalitet har mange ansigter.

Andreas Tophøj og Christian Alvad har barndom og opvækst i det sydvestjyske til fælles, foruden en vulkansk kærlighed og passion for folkemusikken. Begge er rigt repræsenteret i prisrækkernes annaler, som nominerede eller modtagere, og begge turnerer vidt og bredt i flere lande. Andreas typisk med “Basco” eller “Andreas Tophøj & Rune Barslund”, Christian med sit eget soloshow, som mange vil have oplevet i årenes løb.

I 2009 tog Andreas Tophøj kandidatgraden fra det Fynske Musikkonservatorium med udmærkelse, UG og slange, flyveskaller og cirkelspark. Han er i dag en af de mest fremtrædende violinister på den danske folkemusikscene og nyder stor respekt for sin energiske og klangfulde spillestil. Med rødder i dansk spillemandstradition har han indarbejdet inspiration fra skandinaviske og amerikanske traditioner. Foruden en udstrakt turnevirksomhed i Europa og Nordamerika, er han også en populær underviser ved Syddansk Musikkonservatorium.

Christian Alvad er en erfaren komponist og musiker og anerkendt som en af landets bedste akustiske guitarister. Hans karakteristiske guitarspil, en melodisk strengeakrobatik med rødder i folk, blues og gospel er solidt plantet i den nordiske tradition. Som soloartist har han spillet utallige koncerter i Danmark og Europa. Han har udgivet 12 solo-cd’er, hvoraf de fire sidste er blevet nomineret til Award ved DMA folk.

Billetter á 140 kr., som inkluderer en forfriskning undervejs, kan købes i døren fra klokken 15.30 på dagen.