To grafikere har skabt en solid virksomhed med en bred vifte af produktioner

Hjem/Artikler, Nyheder/To grafikere har skabt en solid virksomhed med en bred vifte af produktioner

Annonce

Project Description

Tekst Johnny Tauman    Foto: René Jørgensen
10. januar 2019

Rammerne i den tidligere landejendom på Valmuemarken i Gredstedbro er ideelle for den grafiske virksomhed ”Kongeå Print og Design”.
Allerede da RYK IND RIBEs medarbejdre lige var trådt ind over dørtærsklen, fornemmede de at være i et aktivt trykkeri, som har mere end 60 årsværk som erfaringsgrundlag. Budskabet er tydeligt: ”Kongeå Print og Design” tilbyder individuelle løsninger og professionelle produkter inden for print og tryk. Jo, hjemmesiden taler sit tydelige sprog.

Berit arbejder koncentreret med en designopgave – et logo

Travlhed bag skærmene

Bag to store Apple skærme mødte RYK IND RIBE de to grafikere: Erik Westergaard og Berit Lauridsen – travlt beskæftiget med såvel mindre som store opgaver. Firmaets tryk spænder lige fra kirkeblade, foreningsblade til budgetmaterialet i Billund Kommune, som begge har fået en professionel omgang i den tidligere systue i Berits hjem.

Produktions udstyret ligger i en tidligere staldbygning

Et hurtigt view over produktionsområdet viser, at det elektroniske foregår i en tidligere stue, mens selve kopiering, arbejdet med plotter og indbinding mm er placeret i et tidligere staldafsnit, hvor loftet er bevaret.

Erik nyder arbejdet

Skomagersøn fra Ribe

De to grafikere går godt i spænd og supplerer hinanden på bedste vis. Erik Westergaard er gammel i faget – tæller man det hele med, så har han vel været i gang i mere end 50 år. Erik stammer fra Ribe, hvor faren drev en skomagerbutik i Sønderportsgade. ”Skomager bliv ved din læst” – siger et gammelt ordsprog – og måske netop den familiemæssige baggrund har været en medspiller i Eriks arbejdsliv. Tiderne er under forandring – og derfor er det vanskeligt at drive virksomheder, der har med grafisk produktion at gøre uden være i konstant flow – og med et slidt begreb: konstant omstillingsparat.  Erik, der er bosiddende i Lustrup, arbejder i dag på ½ tid – og han nyder hver dag i rammerne og samarbejdet i Valmuemarken.

Berit med flot plakat til Jernved Mejeri

Ingen opgaver er for små

Berit Lauritzen står bag den grafiske virksomhed – forankret i mere end 30 års erfaring med bla. design. ”Ingen opgaver er for små,” forklarer Berit, mens hun stolt fremviser en familiekalender, og fortsætter: ”Vi kan også printe plakater, så har kunden et godt billede, så kan han trygt komme forbi os – så klarer vi opgaven ved at snakke os til rette og levere et pletskud i størrelsen 50×70 cm.”

Gammel Heidelberg-maskine

I laden står der en godt 60 år gammel maskine – en original Heidelberg – med en vægt på ikke mindre end 1300 kg. Erik bruger maskinen til udstansning – og er rigtig glad for den – den minder om ”Skomager bliver ved din læst”.

Berit og Erik har skabt en god virksomhed med synergieffekt

Kæmpe erfaring

På hjemmesiden står der, at de to grafikere til sammen har 60 års erfaring – men 50 og 30 giver nu lidt mere. Jo, der er tale om en solid baggrund.

Annonce