Tekst & Foto Johnny Tauman  Collager: Rene Jørgensen
1. juni 2019

Med starten på sommermånederne er det tid til at forberede sig til Ribe Dyrskuet 2019, der finder sted fredag d. 26. juni – RYK IND RIBE tænker her på VM i gummistøvlekast.

Fakta om VM i gummistøvlekast

VM i Gummistøvlekast bliver afholdt på pladsen lige vest for ringen.
To semifinaler kl. 10.00 og 12.30 og finale 13.30.
Gummistøvle ca. str. 41 anvendes
Kastet måles fra startlinje til støvlesnude
VM forventes vundet på kast på 10-15 meter.
Ribe Dyrskuet har udpeget Ole Wind, lærer på Kjærgaard Landbrugsskole som suveræn og enerådig dommer. Kommentator bliver forstander Kaj Abrahamsen.

Tilmeld dig nu

”Lige meget om du har deltaget før eller ej, så gå i skarp træning allerede nu og frem til den 26. juli 2019 – og tilmeld dig på info@ribedyrskue.dk eller 25 57 99 20”, skriver Ribe-Dyrskuet på hjemmesiden. Der dystes i både dame- og herrerække med fine præmier til de 3 bedste i hver række skænket af virksomheder i Ribe By.
Der er VM-æresbånd til vinderne og sidst – men absolut ikke mindst – æren og titlen som verdensmester i Gummistøvlekast et helt år frem.

Ledige stande

Travlhed med at få alle forholdene på plads – der er stadig få ledige stande. På oversigtskortet er de markeret grønne.

Dyrskue siden 1865

Ribe Dyrskue er et af landets ældste, og det første dyrskue på Hovedengen i Ribe fandt sted 26. juli 1865. Siden har Hovedengen i Ribe med domkirken som flot baggrund lagt græs til dyrskuet. Ribe Dyrskue er altså et stykke kulturhistorie, som stadig har stor opbakning fra hele egnen i og omkring Ribe og fra hele det sydlige Jylland.
Formålet er at vise, hvad Ribe og omegn formår, når det gælder landbrug, gode fødevarer, erhverv, handel og kultur.