Tekst og foto Hasse Jørgensen, lørdag den 10. februar 2024

At runde 90 år og samtidig kunne markere, at man i 55 år har været trofast morgensvømmer. Det er da et par milepæle, der er værd at markere, og det gjorde Thorvald Petersen, Gl. Åvej, Ribe, da også med maner lørdag morgen.

Et halvt hundrede morgensvømmere, familiemedlemmer og venner var inviteret til morgenbord i svømmebadet vel at mærke efter morgensvømningen var vel overstået. Og her blev dagens fødselar og jubilar hyldet.

Selv fortæller Thorvald Petersen, at han ikke kan undvære morgensvømningen. Ikke kun for motionens skyld men også på grund af det sociale sammenhold, der er mellem morgensvømmerne.

– Hvis jeg ikke kommer et par dage, fordi jeg er besøg hos min datter i Odense, er der straks nogle, der ringer og spørger, hvor jeg bliver af. Det er jo fantastisk, at der er sådan nogle dejlige mennesker, der holder øje med en.

Hvordan kom du i gang med svømningen?

– Jeg blev gift i 1969 med Marianne, og min kone var ivrig svømmer. Ja, og så blev jeg jo også inddraget, lyder forklaringen.

Sine 90 år til trods er Thorvald Petersen virkelig i god form.

– Jeg er dog begyndt at gå i træningscenteret også, for jeg har noget vrøvl med den ene skulder.

– Min mor blev 104 år, så det skulle jeg jo også gerne blive, selv om der måske ikke er så meget ved at blive så gammel, for vennerne falder jo efterhånden fra, lyder det fra den morgenfriske og glade pensionist, der i en lang årrække var ansat ved teknisk forvaltning i Ribe Kommune.