Thomas Hauger er med bigbandet hver gang

/Thomas Hauger er med bigbandet hver gang

Annonce

Thomas Hauger er med bigbandet hver gang 2018-10-06T21:29:52+00:00

Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, foto privat. Lørdag den 6. oktober

Selv om Thomas Hauger er en særdeles berejst mand også sammen med Big Band Ribe, er han som de andre bandmedlemmer meget spændt på den forestående tur til Kina.

Siden 1998 har bandet været på otte oversøiske rejser til Cuba og Sydamerika, og Thomas Hauger har været med hver gang. Men det er første gang, turen går til Asien.

– Det bliver noget helt nyt at komme til Kina, siger Thomas Hauger.

Hvad kender i til kinesisk musik?

– Ikke andet end det, vi hører i udsendelser på radio og fjernsyn. Men fra mine mange venner indenfor jazz’en ved jeg, at kineserne holder meget af musik og de er vilde med jazz. Og det bliver sjovt at komme over og spille i store koncertsale.

I rejser jo også som ambassadører for både Ribe og Esbjerg Kommune.

– Vi har altid på vores rejser betragtet os som kulturambassadører, selv om vi aldrig tidligere har fået kommunalt tilskud. Denne gang besøger vi Esbjergs kinesiske venskabsby med tilskud fra kommunen, så det forpligter, siger Thomas Hauger.

Big Band Ribe er opstået på resterne af Ribes Mindste Bigband, der blev startet af Peter Hyldahl. Thomas Hauger kom med tre-til fire år senere i 1998 og har været med lige siden.

I mange år var han den, der tilrettelagde rejserne.

– Det er et kæmpe arbejde, og på et tidspunkt ville jeg ikke mere. Så er det dejligt, at der er unge, der tager over, siger Hauger.

Det første big band talte syv medlemmer, mens det nuværende big band i mange år har haft fuld besætning.

Big Band Ribe spiller 12-14 koncerter om året, hvis ikke bandet er på turne – så er det mere – og 12-14 koncerter er meget for et rent amatørband.

Ud over selve big bandet tæller orkesteret også et par små grupper, nemlig Julegruppen og Street Parade, og alle de penge, bandet kan spille ind, går i den fælles kasse, som der tages et gevaldigt indhug i, når bandet eksempelvis skal på turne til Kina.

 

Annonce