Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, tirsdag den 4. maj

Den musikalske duo Thomas Fleron og Troels Skjærbæk har længe haft en ide om at lave en udgivelse sammen, og nu kommer den med første udgivelse søndag den 9. maj – mors dag – og det er ikke en tilfældighed, at den dag er valgt.

Udgivelsen er nemlig en hyldest til Thomas Flerons afdøde mor og til alle de kære, vi alle har mistet.

Det er Thomas Fleron, der har skrevet tekster og musik, og det er Troels Skjærbæk, der har produceret.

Begge er de særdeles kendte i Ribe, hvor Thomas Fleron har boet og spillet masser af musik, og sammen har de også optrådt ved adskillige arrangementer og koncerter i den gamle by. Sidst gav de to således koncert i Navergården bag Stenbohus i Bededagsferien.

De to fortæller, at de længe har haft planer om at lave noget sammen, men en travl kalender har gjort, at det ikke blev til noget før under corona-krisen.

– Det var jo sådan, at når den ene havde tid, havde den anden det ikke, men da corona lukkede ned for masser af ting, opstod der helt nye muligheder, fortæller Troels Skjærbæk, der suppleres af Thomas Fleron:

– Jeg har skrevet omkring 30 sange, hvoraf nogle lå i skrivebordsskuffen. Dem fik Troels, og han udvalgte ti, der nu bliver til udgivelsen.

De to er også enige om, at da krisen havde varet et stykke tid med nedlukning og aflyste koncerter, havde begge behov for at fastslå deres identitet som musikere, og derfor var produktionen af den kommende udgivelse en kærkommen anledning netop til dette.

I første omgang bliver det en single, der kommer på mors dag, og derefter følger de andre drypvis, hvorefter det er muligt, at det hele bliver samlet i en cd.

De to er med på alle numrene og suppleres under vejs med andre musikere som Lars Skjærbæk på guitar, Palle Hjorth på keyboard og Jesper Marcussen på trommer.

Annonce