Tekst og arkivfoto Hasse Jørgensen, mandag den 26. september 2022

Det synes at ligge fast, at der bliver jul med julebelysning i Ribe også i år. Men hvor omfangsrigt julebelysningen bliver, er en anden sag.

Byrådets økonomiudvalg har mandag formiddag drøftet energibesparelser, og borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) fortæller, at temperaturen i offentlige bygninger sættes ned til 19 grader som anbefalet af regeringen og Kommunernes Landsforening. Undtaget er plejehjem og vuggestuer.

– Så det bliver nok lidt køligere at gå i skole og på arbejde hos kommunen. Det kan godt være, at man skal tage lidt mere og varmere tøj på, lyder rådet fra borgmesteren.

Med henblik på julebelysningen siger Jesper Frost Rasmussen, at man nu vil drøfte besparelser på julebelysning med de berørte handelsstandsforeninger.

– Og vi har allerede fået positive meldinger ikke mindst fra Ribe og Esbjerg om, at de handlende er villige til at drøfte tingene.

– Det er jo et spørgsmål, om vi skal reducere arealet med julebelysning, om det skal være tændt i kortere tid i løbet af døgnet, eller om perioden med julebelysning i løbet af vinteren skal være kortere.

– Det er ikke noget, vi vil diktere fra byrådet, men det vil vi gerne drøfte med de lokale handlende, siger Jesper Frost Rasmussen, der ikke lægger skjul på, at det er et svært dilemma: – Vi skal tage energisituationen alvorlig, men vi skal heller ikke gå i panik. Vi vil fortsat have belysning i handelsbyerne, så nu drøfter vi omfanget med de handlende.

Hvad med belysningen på domkirken, som også betales af kommunen?

– Vi har slet ikke været nede i detaljerne. Det kommer i de drøftelser, vi skal have, lyder det fra borgmesteren.