Tekst Hasse Jørgensen, foto DRAKOMIR. Lørdag den 11. januar
2020 bliver et begivenhedsrigt år i DRAKOMIR. Der er 5 produktioner i gang, og der bliver noget for alle aldre. Dertil kommer, at teatret rent faktisk fylder 40 år den 3. marts. På grund af travlhed med de mange forestillinger i foråret, bliver jubilæet først markeret i løbet af september eller oktober.
Der planlægges bl.a. en kavalkade af forestillinger som markering af jubilæet.
Om forårets forestillinger fortæller DRAKOMIR i en pressemeddelelse.:
To børnehold spiller henholdsvis en børnekrimi ”Den forsvundne minibus” (13. – 15. marts) om en gruppe børn, der kidnappes og låses inde, indtil der bliver betalt løsepenge for dem, og en realistisk historie ”Det tabte land” (27.- 29. marts) om et folk på flugt, og med alt hvad det giver af udfordringer. Stykkerne er tidligere udviklet af Helle Hauger. Begge forestillinger er støttet af Kulturpuljen, Esbjerg kommune.
Ungeholdet, under ledelse af Helle Højland, har valgt at spille et stykke af dramatikeren Line Knutzon, nemlig ”Det andet hold” (15. – 17. maj), der er en forestilling om samfundets uønskede unge. Dem, de andre ikke ved, om de må lege med. Dem, der aldrig får noget foræret. En forestilling med både absurde, komiske og tragiske elementer.
Kaj Nissen har skrevet en Jacob A Riis monolog til DRAKOMIR (29.april – 7. maj). Den instrueres af den lokale teatermand Ole Barkentin og Jacob A. Riis spilles af Peter Brun. Jacob A. Riis synes, det var på tide at byen fik lavet museum til ære for ham. Og med den indfaldsvinkel fortælles Riis historie. En særlig vægt lægges på kærlighedshistorien med Elisabeth. Produktionen er støttet af Therkel Jørgensens legat, Dansk Amatørteater og Scenekunst samt Velux60+.
En anden voksengruppe under instruktion af Thomas Hauger genopsætter ”Passport” (20. – 24. maj) af den venezuelanske dramatiker Gustavo Ott. Forestillingen spilles i forbindelse med byens Genforenings uge og handler om en rejsende, der kommer til en grænse, hvor ingen forstår hendes sprog, og hvor hun derfor mistænkes for alt muligt. Stykket er i den velkendte sydamerikanske magiske realisme stil, som er speciel kendt fra Gabriel Garcia Marquez og Isabel Allende. Gustavo Ott, der nu bor og arbejder i USA, har meldt sin ankomst til forestillingen, hvilket DRAKOMIR er meget glade for og beærede over. Produktionen er støttet af Kulturpulje, Esbjerg kommune.
Bestyrelsen regner med at efteråret byder på en kavalkade af nogle af de nævnte stykker samt et par gæstespil.