Tekst & Foto: Johnny Tauman
20. oktober 2024

Historisk sejr til Odense

Odense Håndbold åbnede lørdag kampen omkring de to øverste pladser i Champions League gruppen, der føres af Brest, Bretagne med 10 point, mens Györ på anden pladsen har 9 point.
Netop Györ, som Team Esbjerg tabte til ude i den første runde i Audi Aréna med (28-26) , fik klø af et velspillende Odense Håndbold hold, der sejrede historisk i Ungarn med (28-35) og dermed kravlede forbi Team Esbjerg med 8  point.
Søndag eftermiddag kunne Team Esbjerg så generobre tredje pladsen ved at besejre det tyske hold Ludwigsburg K.

Vanskelige vilkår grundet skader

RYK IND RIBE fik før kampen oplyst, at Team Esbjerg måtte stille op uden de to stærke landsholdsspillere – Rikke Iversen og Line Haugsted. Skaderne betød større ansvar på Henny Reistad, Michala Møller og Live Rushfeldt.

Team Esbjerg kom godt fra start og havde midt i halvlegen en føring på (6-8) på to mål af både Henny Reistad og Mikala Møller. Henny Reistad fortsatte med at score mål og kom på syv scoringer inden pausefløjtet.

Sikrede sig fortjent sejr

Efter pausen fortsatte Team Esbjerg sit koncentrerede spil og øgede til en tre måls føring med tyve minutter tilbage. Endnu to scoringer – og holdet kom i front med ikke mindre end (19-24) og kort efter (20-26).

Cheftræner Tomas Axnér havde fået sit hold til at fungere på flere strenge, men to hurtige scoringer af hjemmeholdet viste, at Ludwigsburg K har noget at byde ind med! Men så kom Mette Tranborg på banen og scorede.
Kampen bølgede frem og tilbage med Team Esbjerg føringer fra seks til fire mål: (20-26), (27-31) og endelig (28-33) med 6 minutter tilbage af kampen.
I slutfasen fik Team Esbjerg en udvisning, med red stormen af i undertal og hvem andre end Henny Reistad med sit 10. og 11. mål skulle sikre sejren? Foran (29-36) havde Team Esbjerg sikret sig den sejr, som betød, at tredje pladsen blev generobret.