Tekst & Foto: Johnny Tauman
30. december 2023

Team Esbjerg bliver aldrig trætte af at vinde pokaler – lørdag vandt holdet finalen i Santander Final 4 ved at besejre modstanderne fra Nykøbing Falster Håndbold med (36-26) efter en pauseføring på (17-12).

Måtte tage to hurtige Team-Time-Out

NFH var foran en gang i kampen ved stillingen (1-0) – herefter var det ”de RØDE”, som boltrede sig i Blue Water DOKKEN foran 3467 tilskuere  .
Cheftræner Jakob Larsen tog sin første Team-Time-Out allerede efter 13 minutter, da holdet var kommet bagud med (5-8).

Et stærkt spillende Team Esbjerg forsvar lukkede af – og blot tre minutter senere tog NF holdets anden Team-Time-Out bagud med (6-11). Det taktiske oplæg bød på angrebsåbninger, som resulterede i tre hurtige mål – og så viste måltavlen blot en føring på to mål til Team Esbjerg.

Mange flotte blokeringer

Foran med 11 og 12 mål

I anden halvleg gik det stærkt – og med 10 minutter tilbage var ”de GULE” bagud med 10 mål for første gang på mål af Kaj Kamp Nielsen (16-26). Og det skulle blive endnu værre da først Rikke Iversen gjorde det til (21-32) – og senere med Sanna Solbergs scoring til (22-34).

Smilet kom frem hos Jesper Jensen, da sejren var hjemme…

Stor jubel over sejren

Da kampen blev fløjtet af, løb en glad Jesper Jensen sammen med sit team ind på banen og jublede sammen med spillerne, hvor der også blev plads til både Mette Tranberg, Kathrine Heindahl og Rikke Poulsen.
Nora Mørk gik forrest i hyldesten til de mange fans, som fik masser af mulighed for at hilse på det glade hold.

Kampens spiller blev Henny Reistad

Stillinger i løbet af kampen – ca. hvert 10. minut

(6-5), (8-11), (pause 12-17), (16-25), (21-30), (slut 26-36)

Målvogternes redningsprocenter

Anna Kristensen startede i målet og gjorde det godt

Team Esbjerg – Anna Kristensen – 32.00 %
Team Esbjerg – Amalie Milling – 38,46 %

Nykøbing-Falster Håndbold – Catharina Broch – 22,22 %
Nykøbing-Falster Håndbold – Line Christiansen – 14,29 %

Førstemålvogter Cecilie Greve blev skadet i semifinalen fredag.

Målscorere

Team Esbjerg: Nora Mørk 7, Henny Reistad 6, Marit Jacobsen og Sanna Solberg hver 5, Kaja Kamp Nielsen 3, Rikke Iversen, Anne Tolstrup Pedersen og Julie Bøe Jacobsen hver 2, Michala Møller og Luciana Rebelo hver 1.

Nykøbing Falster Håndbold: Tyra Axnér 5, Moa Högdahl, Rosa Schmidt, Alberte Kielstrup, Mona Obaidli og Aimée von Pereira hver 3, Amalie Wulff og Sofie Badrum hver 2, Coroline Aar og Mathilde Vestergaard hver 1

Bronzekampen vundet af Odense

Mie Højlund viste sin målfærdighed og tog sine knubs

Mie Højlund gik forrest, som under VM, da Odens Håndbold i den tidlige lørdags kamp mødte Viborg HK i bronzekampen. Efter en solid føring på (15-21) ved pausen havde de fleste nok set holdet “spadsere” sejren hjem i 2. halvleg. Men Viborg HK ville mere – og fem minutter før tid kom holdet på (31-33). Desværre kom usikkerheden ind i slutfasen med fejlafleveringer og regelfejl. Det betød, at Odense Håndbold igen fik fuld kontrol og kunne sejre med resultatet (32-35).