Tekst & Foto: Johnny Tauman
9. oktober 2024

Så blev Team Esbjergs flotte sejrsstime brudt – og en ny æra kan begynde. Så er det spørgsmålet om holdet nogensinde igen, kan holde nederlag borte i så mange kampe – mere end 60!

18 tekniske fejl i 1. halvleg

Odense Håndbold indledte kampen med at tage initiativet på forsvarsdelen og kunne derfor overraskende bringe sig i front med (8-5) midt i 1. halvleg, men så kom Mette Tranborg på banen og scorede på sit første forsøg. Langsomt kom Team Esbjerg tilbage i kampen, da Rikke Iversen reducerede til (9-8). I Odense målet storspillede Yara Ten Holte med en redningsprocent på 46,15 mod Anna Kristensens beskedne 16,67 %.
Ingen tvivl om, at også Team Esbjergs mange tekniske fejl var en væsentlig årsag til at være bagud i kampen. Men heldigvis fandt Michala Møller, Mette Tranborg og Anne Tolstrup Pedersen vej til Odense Håndbolds netmasker i halvlegens døende minutter, så stillingen ved pausen var (13-13).

Forvandlet Esbjerg-hold

I begyndelsen af 2. halvleg bragte Team Esbjerg sig foran med tre mål (14-17). Henny Reistad fandt igen sit eventyrlige spil frem, og både Line Haugsted og Rikke Iversen var sikkerheden selv.
Men Odense havde ikke tænkt sig at overgive sig til overmagten – men kæmpede sig tilbage i opgøret med scoringen til (19-20) på straffekast. Amalie Milling kunne ikke gøre noget ved Andreas Hansens forsøg. Midt i halvleg fik Odense Håndbold kontakt ved at udligne til (22-22).
Team Esbjerg var bagud i målvogterduellen, hvor både Althea Reinhardt og Yara Ten Holte havde langt flere redninger end Anna Kristensen.

Odense kom igen

En udvisning til Live Deila og et straffemål sat ind af Andrea Hansen betød, at hjemmeholdet kunne komme foran med (25-24) og kort efter (26-24) med 8 minutter til slutfløjtet. Skulle det blive et brud på Esbjerg Teams stime, hvor de ikke har tabt i ligaen i 64 kampe.
Odense Håndbold førte med (28-26) med fem minutter tilbage!

Stillinger i slutfasen (28-27), (29-27), (29-28), (30-28), (30-29). Cheftræner Tomas Axnér tog Team-Time-out med 20 sekunder tilbage, men kommer ikke til afslutning. Odense Håndbold vinder. Forbandelsen er brudt!

Stillinger i løbet af kampen – ca. hvert 10. minut

(5-4), (11-9), (pause 13-13), (18-19), (24-23), (slut 30-29)

Målscorere

Odense Håndbold: Andrea Hansen 8

Team Esbjerg: Henny Reistad 7, Live Deila og Anne Tolstrup Petersen hver 4

Næste kamp

Team Esbjergs næste hjemmekamp spilles på søndag kl 14:00, hvor Vipers Kristiansand kommer forbi i Champions League. Vinder Team Esbjerg har holdet igen kontakt med Brest og Györ, der ligger på de to øverste pladser med henholdsvis 8 og 7 point. Giør har spillet uafgjort (23-23) med Buducnost, mens Brest har vundet alle sine kampe. Vipers Kristiansand er på femte pladsen, mens Team Esbjerg på tredje pladsen står noteret for 4 point.