Tekst & Foto: Johnny Tauman
10. februar 2024

Med en fremragende holdindsats med kreativitet og blot en enkelt teknisk fejl vandt Team Esbjerg første halvleg med ikke mindre en (19-7) over en tamt hold fra KRIM Ljubliana – ikke mindst takket være en fremragende indsats af Amalie Milling i målet.

Amalie leverede en fantastisk 1. halvleg godt støttet af forsvaret

2407 tilskuere havde oplevet, hvordan spillerne VILLE vise, at de var parate til at kæmpe for de nødvendige 2 point – og ikke mindst vaske pletten bort efter to smertefulde nederlag mod Vipers og Metz, som begge scorede efter behag.

Famlende start på 2. halvleg

Hvordan holdet så kunne gå i står i begyndelsen af 2. halvleg, står hen i det uvisse. Men i hvert fald havde cheftræner Jesper Jensen brug for at snakke med sit hold allerede efter 7 minutters spil ved stillingen (21-12).
Selvom hjemmeholdet prøvede med 7-mod-6 spillet, så kom Krim nærmere og nærmere. Team Esbjerg tabte således de første 16 minutter af halvlegen med 6 mål, men stadig foran (24-18).
Det var befriende da Marit Røsberg Jacobsen scorede til (25-18), men Krim slog igen med to mål (25-20).
KRIM fik tændt Blue Water DOKKEN med en voldsom tackling af Nora Mørk, som ikke selv kunne tage straffekastet. Det blev sat ind af Henny Reistad (28-20).

Solberg med et af sine skudforsøg

Med godt fem minutter tilbage scorede Sanna Solberg sit fjerde mål til stillingen (29-21).
Ingen af holdene formåede at score de sidste fem minutter.

Både Team Esbjerg og Metz Handball står noteret for 20 point – men Metz for en kamp færre.

KRIMs målvogter Barbara Arenhardt var taped godt op til tjansen – redningsprocent på 37