SVJB får nyt materiel for 290 millioner kroner over fire år

/SVJB får nyt materiel for 290 millioner kroner over fire år

Annonce

SVJB får nyt materiel for 290 millioner kroner over fire år 2018-10-10T13:06:51+00:00

Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, onsdag den 10. oktober

Byrådene i Esbjerg, Varde og Fanø kommuner har netop afsat 290 mio. kr. over de næste ti år til blandet andet at indkøbe nyt udstyr til Sydvestjysk Brandvæsen. Det kommer bl.a. stationen i Ribe til gavn.

Og ifølge beredskabschef Jens Mølgaard er det tiltrængt, at der afsættes midler til indkøb.

– Som de fleste andre brandvæsener i Danmark har vi i de seneste mange år været underlagt store sparekrav. Det betyder, at meget af vores materiale er slidt og forældet. I dag kan man købe meget mere effektivt udstyr, som slukker branden hurtigere og samtidig giver os mulighed for med specialudstyr eksempelvis at skære med specialstrålerør under højt tryk ind til hulrum med ulmende ild, som vi tidligere havde svært ved at nå, siger Jens Mølgaard.

Tid til at modernisere

Indkøb af det nye materiel starter allerede i 2019. I første omgang købes der eksempelvis en ny automobildrejestige og en redningsvogn til den store station i Esbjerg. Men også Varde, Ribe og Fanø bliver opgraderet i 2019 med blandet andet nye redningsvogne, ligesom der på udvalgte stationer indføres specialudstyr som “Cobra” slukning (tryk- vandskæreudstyr og “Cafs” slukning, som er et specielt skumslukningsudstyr).

– Sydvestjysk Brandvæsen har igennem de seneste år virkelige været dygtig til at omsætte sparekravene fra politisk side og samtidig opretholde beredskabsniveauet. Men nu er det også tid til, at vi opgraderer og moderniserer udstyret i alle tre kommuner, siger Jesper Frost Rasmussen, formand for Beredskabskommissionen SVJB og borgmester i Esbjerg Kommune.

Konstruktivt samarbejde

En af Sydvestjysk Brandvæsens vigtigste samarbejdspartnere, Falck, er også godt tilfreds med den fremadrettede plan.

– Sydvestjysk Brandvæsen har lavet et flot forarbejde, og samarbejdet omkring at få en ny aftale på plads har været meget konstruktiv. I Falck er vi meget glade for at kunne byde ind med både vores erfaring fra det mangeårige samarbejde, men også med kapacitet og knowhow til at implementere fremtidens brandmateriel. Vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde i de næste mange år, siger Lars Vester Pedersen, der er Executive Vice President hos Falck.

Annonce