Tekst og foto: Renè Jørgensen
19. marts 2023.

“Storken er en dejlig flyver”

De varme lande er noget lort! Storken er en dejlig flyver den der si’r andet lyver. Danmark er et dejligt sted at være, der er nemlig atmosfære. Sådan sang Michael Bundesen og Shu-bi-dua på deres 7-ende album, som første gang blev udgivet i 1980. Tidligere blev storken betragtet som Danmarks nationalfugl, i hvert fald indtil 1984.

Det vil mange i Ribe gerne gøre noget ved at den bliver igen og selv om Ribe en gang var kendt som storkenes by, er det ikke hvert år de lander i eller omkring byen.

På RYK IND RIBE har vi tidligere skrevet om flittige Ribe-borgere der har opsat reder til storken. Senest var det på Obbekærvej.

Denne søndag var aktiviteterne store og i Skallebæk hos Henrik Stenger blev der rejst den første af tre nye reder. Hos Henrik Gantzel i Mejlby ved Farup og hos Esther og Laurens Hoftijzers  på Jernkærvej. De tre steder har alle vandhuller, så forberedelserne for at storkene skulle slå sig ned, er fine.

Med de mange nye reder er der et større udvalg for storkene. Er spisekamrene fyldt op, skal vi nok få storken at se i år.

Dejlige initiativer de mange borgere tager.

Fra venstre: Hanne Grethe Holm, Henrik Gantzel, Esther Hoftijzer,Laurens Hoftijzer, og Henrik Stenger

Private fotos