Tekst og foto Hasse Jørgensen, onsdag den 29. marts 2023

– Straks i morgen sætter vi refleks op på kanten, så folk kan se stensætningen.

Distriktsleder Hans Laursen, Ribe Kommune, reagerede omgående, da han onsdag eftermiddag blev underrettet om en farlig stensætning på Torvet i Ribe.

Sagen er, at et af de træer, der var plantet på Torvet i Ribe, væltede, da det store juletræ blæste omkuld og i faldet rev træet ned.

Træerne er plantet i stensætninger, og en læser, hvis navn er redaktionen bekendt, fortæller, at tirsdag aften var der en cyklist, der kørte ind i stensætningen. Vedkommende slog sit knæ alvorligt, og hans cykel blev ødelagt.

Læseren fortæller, at efter lyset på domkirken er slukket, og de lys, der var i de omkringliggende træer, også er fjernet, er det svært at se den stensætning, hvor der ikke står et træ.

– Vi kom kørende på Torvet, og imod os kom en bil, der blændede os en lille smule. Det bevirkede, at den anden cyklist først for sent opdagede stensætningen og kørte ind i den, fortæller læseren.

Hans Laursen fortæller, at meningen er, at der skal et nyt træ op på stedet.

– Men for at vi kan gøre det, skal vi have hele stensætningen og belægningen omkring taget op, og det er lidt kompliceret. Men der kommer et nyt træ, og straks i morgen får vi sat refleks på stensætningen, så den bliver til at se.