Tekst Hasse Jørgensen, foto spejderne, mandag den 20. november 2023

Det er tid for julemarkeder, og De Blå Spejdere i Ribe holder traditionen tro også julemarked. I år bliver det i weekenden den 2-3. december. Markedet vil være åbent både lørdag og søndag fra kl. 11-16.

På markedet vil der være boder med forskellige juleting, pynt, godter, og andre hjemmelavede ting produceret af spejderne og kreative venner af gruppen. Spejderne er også vært for en hyggelig julestue med salg af æbleskiver, gløgg, te, kaffe, kakao med mere.

Begge dage vil der blive udbudt forskellige aktiviteter så som Juledekorationsværksted med mange fine materialer fra naturen, lys, bånd med mere.

Besøgende kan også følge sporet fra nissens hule til Nisselandskabet i Tangeskoven. Der er fiskedam med fangstgaranti, og så kan man prøve at redde en julenisse.

Udover salg af hjemmelavede ting vil spejderne også have en loppebod, hvortil man kan donere legetøj, spejderudstyr, juleting og andet, som man ikke længere bruger, men som man mener vil kunne sælges. Mindre ting kan afleveres i hytten på spejdermøderne frem til markedet. Større ting som møbler kan afleveres på selve dagene for markedet, da spejderne har begrænset plads til opbevaring. Alt hvad spejderne ikke får solgt, vil blive givet videre til en lokal genbrugsbutik med mindre, det kan bruges i spejdernes hytte.