Tekst: Johnny Tauman     Foto: Privat
26. december 2020

Sort bælte nummer 11

Med en rigtig fin graduering med topkarakterer bestod Jeppe Tellund gradueringen til sort bælte og blev dermed sort bælte nummer 11 i Ribe Ju-Jutsu.
– Prøven til sort bælte er en meget krævende test såvel teknisk som fysisk. Det tager typisk 7-10 års intensiv træning at komme så vidt. Det er således en ret eksklusiv ”klub” Jeppe er blevet en del af, fortæller chefinstruktøren Ribe Ju-Jitsu, Claus Prien Tobiasen til RYK IND RIBE.

De skrappe krav betyder, at der ikke er mange sort bælter rundt om i klubberne. – Selvom vi mister mange af vores dygtige elever, når de skal studere videre, har vi stadig 6 aktive sort bælter i klubben, siger chefinstruktøren. Ribe Ju-Jutsu har fået en ekstra med sort bælte, da Kasper Träger fra Esbjerg er flyttet til Ribe. – Således har vi hele 7 aktive og dygtige trænere med sort bælte, siger en tilfreds Claus Prien Tobiasen.

Graduering blev rykket

Klubben havde planlagt graduering til kyu-graderne (gult-brunt) og Jeppes sort bælte skulle afholdes over to dage, men pga. Covid-19 blev det på én og samme dag.
Inden Jeppe skulle op, skulle han dog hjælpe 2 andre som makker til deres gradueringer.
– Heldigvis har Jeppe Tellund, som landsholdskæmper en super fysik og selvom en graduering til sortbælte for mange er lidt af en ”maraton”, så viste Jeppe ikke megen tegn på at være presset meget ud over hans grænser under gradueringen, lyderne roserne fra Claus Prien Tobiasen.
På trods af de ændrede vilkår bestod Jeppe med topkarakterer og med stor ros fra dommeren.

Mange gradueringer

Følgende blev også gradueret:

Jacob Lund: Brun,
Jeppe Strøyberg og Jakob Bergsted: Blå,
Martin Nielsen og Leon Walker: Orange,
Johannes Termansen: Gul.
Desuden har klubben fået gradueret 12 elever til børnegrader (10-14 år), 25 rollinger (6-9 år) fik en ny snip til bæltet og det fik 8 tumlere (3-5 år) også.

Samuraisværd

Siden klubbens cheftræner blev klubbens første sortbælter i 1991, har det været en tradition, at cheftræneren på klubbens vegne overrækker den nye sortbælte en Katana – som er det japanske navn for det lange samuraisværd. Der var store krav til smedning af sværdet og en katana måtte kun bæres af de japanske riddere – kaldet samurai i den feudale tid i Japan.
– Det sværd man får i RJJ er ikke helt så ædelt, men er mere et symbol på, at man nu er en ”kriger”, der behersker en bred vifte af meget effektive selvforsvarsteknikker og har en fysik og mental styrke, forklarer Claus Prien Tobiasen. Man er således klar til at studere og løfte Ju-Jutsu til et nyt niveau. Ju-Jutsu er for mange en livstil og et studie, der aldrig behøves at slutte.

Covid-19

– Vi er rigtig glade for, at vi denne gang fik afholdt alle gradueringerne, inden landet lukkede helt ned igen, siger chefinstruktøren og fortsætter: – Egentlig plejer vi at få vores elever gradueret umiddelbart inden sommerferien, men det var ikke muligt i år pga. Covid-19.
Under hele forløbet har klubben fulgt de gældende regler og har gjort alt for at undgå smittespredning. – Vi har lavet alternativ træning så vi kunne holde mere afstand, trænet i mindre grupper, sprittet af og så har vi vasket vores måtter så ofte, at det efterhånden er gået ud over måtternes overflade, lyder slutkommentaren fra Claus Prien Tobiasen