Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, foto Soroptimist International, Danmark, torsdag den 11. august 2022

Moving the World på hjul besøger Ribe tirsdag den 16. august om eftermiddagen.

Moving the World er et sponsorcykelløb, der arrangeres af Soroptimist i Danmark, og formålet er at samle penge ind til FN’s verdensmål nummer 2, “Stop sult”

En gruppe fra Soroptimist med den kommende præsident for Soroptimist International i Danmark, Ida Gormsen, cykler i uge 33 landet rundt, og når denne trup kommer til Ribe den 16. august, vil en gruppe fra Soroptimist International i Ribe startede fra Torvet og ad en afmærket rute køre til rundkørslen ved Trojelsknæ, hvor de ved Cirkle K vil møde truppen, der kører landet rundt. Samlet vil cykelrytterne køre tilbage til Torvet.

Arrangementet på Torvet starter klokken 15, hvor soroptimisterne stiller et par boder op ved domkirken. Klokken 16 vil der være sponsorcykelløb ad afmærkede ruter i den indre by, og klokken 17 kører de lokale ud for at hente gruppen, der kører landet rundt. Klokken 17.30 sluttes der af med et glas bobler.

Hele formålet er som bekendt at gøre opmærksom på projektet “stop sult”, og rent konkret samles der i Danmark og Ribe penge ind til et skolemadsprojekt i Burkina Faso.

I 2021 blev der indsamlet 338.000 kroner svarende til, at 995 skolebørn blev sikret nærende skolemad hver dag i et helt år. 35 Danske SI klubber deltog i Moving the World to End Hunger det år.

I 2020 blev der indsamlet 175.000 kroner svarende til, at 570 skolebørn blev sikret nærende skolemad hver dag i et helt år. 25 klubber deltog den gang i arrangementet

Det koster 1,70 kroner at give et barn et næringsrigt måltid gennem WFP’s skolemadsprogram.

Siden 2012 har Soroptimist International Danmark indsamlet 1,6 millioner kroner, hvilket betyder, at 4655 børn er blevet sikret et nærende skolemåltid i et år.

Annonce