Tekst Hasse Jørgensen, foto privat, søndag den 29. juni 2025

De fleste kender solnedgang over Ribe, når det er naturen, der står for mesterværket. Men når Solnedgang over Ribe er østers tilberedt på en bestemt måde, er det nok de færreste, der har smagt denne ret.

Men det kan der rådes bod på nu, ligesom du får lejlighed til at smage bl.a. Maren Spliids Hemmelighed og Rud Langgaards Drøm, der også er tilberedt med østers som grundproduktet.

Det hele sker, når der laves østersbar i gågaden i Ribe foran Peking House. Seks tirsdage i juli og august bliver der rig mulighed for at smage på forskellige former for østers. Jørgen Hansen, Jønnes Mad og indehaveren af Skovly. samt Ro ved Vadehavet ved Anna Liva og vadehavsguiderne og naturvejleder Benny Thomsen, står bag arrangementet. Smagsprøverne vil blive serveret mellem klokken 11,30 og 17,30 de pågældende dage.

De seks tirsdage er den 1., 8., 15. 22. og 29. juli samt 5. august, og Benny Thomsen garanterer, at de østers, der serveres, er i orden, selv om det hedder sig, at man kun må plukke østers i måneder, hvor bogstavet R indgår i navnet.

– Jeg kan garantere, at vores østers er kontrollerede, og i de sydlige lande plukker de østers hele året rundt.

– Vi vil gerne sørge for, at der kommer mere focus på østers i Ribe. Vi var med til food festival i Esbjerg, og vi vil gerne promovere østers mere. Vi vil gerne slå et slag for link mellem Ribe og Østers.  Vi vil også gerne promovere østersfestivalen i Ribe i 2026 mere, og vi har valgt at gøre det på gågaden i Ribe, så folk ikke kan undgå at se, at vi er der, siger Benny Thomsen.