Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, torsdag den 25. november

En efterhånden gammel tradition er igen kommet på gaden, og dermed er der igen dukket en god idé til en julegave op, hvis det lige er sådan en man mangler.

Det er Sønderjyske Almanak i sin 29. udgave i denne form, der igen er kommet på gaden og til salg i bl.a. bogladerne. Som det hedder i forordet, er det ”landsdelens almanak og opslagsbog med oplysninger til foreninger og organisationer, som ønsker at vide noget om sønderjyske forhold”.

Det er Sønderjysk Skoleforening, der udgiver Sønderjysk Almanak, og formanden for skoleforeningen, Peder Ravn, Egebæk-Hviding, fortæller, at der i år – som tidligere – er tale om en meget alsidig bog med masser af forskelligartede artikler.

– Der er en stor flok frivillige entusiaster og ildsjæle og en dygtig redaktør, der sørger for, at almanakken bliver en realitet. Almanakken har i år musikliv som tema, og det var noget af en udfordring, for musiklivet var gået i stå på grund af Corona, da almanakken blev skrevet, fortæller Peder Ravn.

Almanakken præsenterer kor og orkestre og mennesker, der brænder for at give andre en musikoplevelse ved at arrangere musik i festivaler, musikforeninger og klubber.

Men ud over det rummer almanakken en lang række andre spændende og interessante artikler og indlæg om Dannevirke Museets, de glemte sygeplejersker, der påmønstrede hospitalsskibet Jutlandia under koreakrigen til formandens beretning på skoleforeningens årsmøde, der fortæller noget om skoleforeningen.

Bogen er rigt illustreret med bl.a. mange naturbilleder fra Tøndermarsken og en vandretur fra Skagen til grænsen.

Alt i alt en bog, der giver masser af interessant læsestof til de mørke vinteraftener.

 

Annonce