Tekst & Foto: Johnny Tauman
17. april 2022
Sikring af cyklister med stibom
Flere cyklister og fodgængere har undret sig over, at der er opsat en bred rød bom, hvor den dobbeltrettede cykelsti på Plantagevej ved jernbanen går over i den dobbeltrettede cykelsti på Trojelvej.
Placeringen skyldes, at der bag støjvæggen på Plantagevej dels er en dobbeltrettet cykelsti dels en privat vej, som giver adgang til/fra beboerne på strækningen. Den røde bom skal hindre, at bilister skulle forvilde sig ind på cykelstien og køre ad den til krydset Trojelsvej / Nørremarksvej.
Stibommen er bevægelig – og der er taget hensyn til, at en cykel med anhænger kan passere med en hastighed på 5 km/t.
Der er derfor ikke en tilsvarende bom på nord siden af jernbanen, da der ikke vil være adgang til cykelstien her i bil fra en vej.
- Fra syd på Plantagevej
- Fra nord på Trojelvej
Ikke til høje hæle

Mellemslippe
Som konsekvens af gravearbejdet i forbindelse med nedlægning af netkabler i Midtbyen vil flere ujævnheder i brostensbelægningen blive lagt om. Det betyder, at det vil være mere sikkert at færdes til fods uden konstant at have øje på risici elementer, der kan forårsage/ medvirke til et fald. Er du på tur i Grønnegade – og får lyst til at skyde genvej til Skibbroen, så kan du vælge Mellemslippe. På den første strækning er der nyanlagte brosten, men vær opmærksom på, at en del af strækningen består af knoprede marksten. Her frarådes det at benytte højhælede sko.
- Mellemslippe
- Ankomst til Fiskergade (nylagte områder)
Smalleslippe – en tredje type belægning, men bemærk de mange ujævnheder, så her vil det være en rigtig god idé at kikke ned for at se, hvor man træder.
Vikingedyr og Ringborg
På vikingegården møder du en lang række af de dyr, som var vigtige for landbruget i vikingetiden. Køerne forsyner familien med mælk og smør samt kød, læder, drikkehorn, knogler til skeer m.v. Fårenes mælk kan også bruges, og vikingerne spiser gerne deres kød, men allervigtigst er ulden, som bruges til at lave tøj af. Studene arbejder som trækdyr i marken, hvorimod hestene fortrinsvis bliver brugt som ridedyr. Vikingerne er også glade for flæskekød og holder derfor gerne de praktisk talt altædende svin. Gæssene skræpper og napper, men vikingerne er alligevel glade for dem, da de bl.a. leverer dun til puder og styrefjer til jægernes pile. Hønsene går frit omkring, og deres små kyllinger samt de nyfødte kalve og kattekillinger er slet ikke til at stå for. (Tekster fra hjemmesiden for Ribe Vikingecenter – vil du vide mere – fx. også om arrangementer, så tryk: HER ).
- Dyrene var nysgerrige, da RYK IND RIBE kikkede forbi.
Onsdag d. 2. februar blev det første ”spadestik” taget til det treårige projekt, der bla. betyder bygning af fire huse inden for Ringvolden. – Vi glæder os til at komme i gang med projektet, sagde Leder og Dramaturg Christin V. Clausen til RYK IND RIBE og tilføjede dengang : – Målet er at skabe et nyt og spændende aktivitetsområde, hvor byggeopgaverne sker som en del af formidlingen.
Nu kan man iagttage fundamentet i Ringgården – og hvordan træet bearbejdes. Det bliver spændende at følge processen.
- Man kan nu se, hvor huset skal ligge
- Der skal bygges over en treårig periode.
Brug nu TIP-TAK
Hvis du ser et skilt, der står skævt – eller en galge, hvor skiltet er forsvundet
– eller måske et hul i vejbanen / i rabatten
– eller måske et ujævnt fortov eller en hullet cykelsti,
så benyt dig af muligheden for at give besked i kommunen ved hjælp af Appén “Tip-Tak”. Esbjerg Kommunes skiltemand Knud-Erik Lauridsen kommer rundt på mange af vejene i Ribe & omegn – og når han opdager, at et skilt knap kan læses – bleget af solen – så bestiller han et nyt. Det samme sker, når han får besked via “Tip-Tak”. Men Knud-Erik kommer ikke forbi alle skilte, så det her her i skal hjælpe ham.
På den kommunale bil har han på forsiden skrevet Landsbyens Skiltebil – og mod bilens lad følgende citat: Skal De have lavet et skilt her og der. Så er det af dem som kører her.
- Knud-Erik nyder sit job med at sikre den bedste skiltning
- Teksten nederst sidder reelt bag på førerkabinen.
Den gode historie
Måske kender du en person, som har en rigtig god historie – men som ikke henvender sig selv til medierne. Så kan du måske skabe kontakten til RYK IND RIBE, der fra tid til anden bringer korte netbaserede beretninger. Midt sidste i uge mødte vi tilfældigt Børge, mens han stod “på hovedet ” i brønden ved springvandet på Munketorvet. Og netop dette møde blev til en god historie, og en omtale af en person, som mange, mange kender, men som ellers ikke er vant til at være i medierne. Og som tak for historien fik Børge mange varme hilsner.
Det kan jo også være, at DU selv har et budskab eller en spændende historie – så hold dig ikke tilbage. Sammen kan vi være med til at løfte netavisen, der nu har over 7500 følgere.
Du skal blot sende en mail til en af medarbejderne ved RYK IND RIBE. Skriv fornavnet i stedet for xx i mailadressen: xx@rykindribe.dk og gerne en kort beskrivelse af emne/tema samt kontakt mobilnummer.
GOG kommer i DOK
Onsdag kl. 18.00 lægger DOKKEN gulv til det første møde i slutspillet mellem Ribe-Esbjerg HH og GOG Håndbold. Det bliver spændende at følge, om hjemmeholdet igen kan overraske det fynske storhold, som holdet gjorde den 25. februar. Her brød REHH nemlig GOG´s sejrsrække med en sejr på (30-27) efter en føring på (15-13) ved pausen.
I forrige sæson kom Anders Zachariassen til skade i Blue Water DOKKEN, men han er nu tilbage på banen med næsten fuld styrke – det viste han også i påskens landskampe.
Mathias Gidsel er stadig i gang med sin genoptræning – og det tager tid. Det er således usikkert, om han overhovedet kommer med i flere kampe i indeværende sæson. Da GOG var på besøg sidst, var han med på tilskuerpladserne – og mon ikke han også kommer forbi på onsdag.
RYK IND RIBE tror på, at Ribe-Esbjerg HH kan levere varen, men må bøje sig i slutfasen med et nederlag (31-28).

Anders Zachariassen scorede 5 mål i det sidste opgør