Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
23. maj 2022

Der sker utrolig meget i og omkring Ribe. Søndagskrydderen kan i dag fortælle om lige fra afsluttet kabellægning på Obbekærvej til en forklaring på lugtgenerne ved Hvide Bro. Dertil kommer en serie iagttagelser fra terrassen ved Kolvigs gård og en skiltning på Ribe Banegård. Cykelturisterne er kommet til området – og så får REHH måske endelig point i sidste kamp. God fornøjelse med læsningen. Søndagskrydderen holder herefter pause ind til september.

Svane er i jorden

Svane Entreprise arbejder mange steder i Ribe. Det drejer sig om at få netkabler i jorden uden at genere beboerne langs de berørte strækninger. – Vi er kommet under jernbanen på Obbekærvej, fortæller Lars Klint fra Svane til RYK IND RIBE. Hvornår beboerne så bliver tilkoblet melder historien ikke noget om. Det er noget Stofanets teknikkere skal udføre, men mon ikke det bliver i 2022. Det håber en af de beboere, som vi snakkede med – og som har ventet længe!

Svane Entreprises medarbejdere er ved at afslutte arbejdet til højre i billedet.

 

Sidste mulighed for point

Når Ribe-Esbjerg søndag kl. 16.00 løber på banen mod Bjerringbro-Silkeborg Håndbold kan det blive tiende nederlag i træk – heraf et slutspil uden at få et eneste point. Der er så kun en enkelt pokalkamp tilbage, inden spillerne kan gå på sommerferie – og hvor mange forlader klubben for at søge nye græsgange.
På billedet assistenttræner Jesper Holm sine med tydeligt kropsprog: – Tag nu fat…, for pokker!
BSH er favorit på hjemmebane – og trænerteamet vil sikkert bruge kampen til at afprøve systemer og forsvarsformationer, som kan tages i brug i seminfinalekampene..

 

Når fatter er træt…..

 

Det vrimler med cykler i og omkring Ribe. Et par nød pausen ved Kammerslusen – og fatter benyttede sig af muligheden for at hvile sit hoved – trætheden havde meldt sig, så snart han havde fået sig placeret på bænken.

Andre cyklister kørte langs diget, mens et par ved Vikingemuseet lige skulle have tjekket kortet, inden turen gik videre.

 

Stanken forsvinder snart

Det ikke blot lugter – det stinker! Sådan lyder det fra folk, når de går fra P-Nord hen over Hvide Bro for at komme ind i byen. Men det stopper snart, fortæller firmaet Benny Andersen, som arbejder ved broen. Lugtgernerne skyldes, at det rensede grundvand via slanger bliver ført ned til det ledningsnet, som skal føre det til det kommunale rensningsanlæg.

Det er nogen forurening i grundvandet, men der har såmænd også for mange år siden været tankstationer på begge sider af Saltgade. Der rensede vand er dog for snavset til at udlede direkte i Tved Å – så derfor sendes det videre til endelig rensning.

 

Skiltningen er tydelig

RYK IND RIBEs medarbejder valgte at tage toget t/r – og faldt på Ribe Banegård i snak med nogle turister som skulle videre til Esbjerg efter et besøg på Ribe VikingeCenter. I hvilken retning ligger Esbjerg spurgte de, mens de pegede på skiltningen. Bramming til venstre Tønder til højre. Skiltningen er faktisk nostalgi, for på togene står der Esbjerg og Niebüll – og det er også navnet på køreplanen hos Arriva.

Kulturhavnen – stort og småt

Ribe å deler sig i 2 å-løb ved Kolvigs Gård, som ligger placeret på solsiden på den midterste dam i Ribe. Herfra er der en fantastisk udsigt til Skibbroen sammen med Toldboden. På den yderste spids af dammen mellem de 2 å-løb er der en terrassering ned mod åen, hvor ripensere og gæster kan gøre holdt og nyde det historiske vingesus, som Skibbroen giver og nærheden til naturen, som vandet giver. RYK IND RIBE prøvede terrassen en overskyet eftermiddag – og fandt både små & STORT – grimt & SMUKT.

Annonce