Tekst, Foto & Collage: Johnny Tauman
24. marts 2024

SØNDAGSKRYDDEREN ser nærmere på forskønnelsesarbejde på Ribe Banegård, hvor der også har været hærværk – behov for at efterse forskellige vilkår ved åløb, brinker og vægge efter en våd vinter samt en forklaring på placeringen af opslag med ulveangrebet.
GOD SØNDAG!

 

Kontraster på perronen

DSB Ejendomme har tidligere meddelt, at de agter at vedligeholde Stationsbygningen i Ribe, så togrejsende får en smuk bygning, når de ankommer til byen. De mange døre er ved at blive renoveret med den kendte mørkegrønne farve, men først skal de klargøres. Dejligt, at bygningen får sit æstetiske løft!
Når det er sagt, så er det trist, at nogle har øvet hærværk og ødelagt informationstavlen. Det er både et uforståeligt hærværk – og så rammer det brugerne, hvis de mange krakeleringer i glasset fortsætter med at udvikle sig.

 

Eftersyn af sluser og åløb

Så er vi forhåbentlig kommet godt igennem en af de vådeste vintre, og masser af vand er strømmet gennem stemmeværkerne på vejen mod Vadehavet. Vand, der konstant passerer i store mængder, slider på brinker og ikke mindst murværk, som henover foråret og sommeren skal kikkes efter – og måske repareres. Det drejer sig som tidligere omtalt både ved Yder- og Midtmøllen samt langs Kolvig og Skibbroen.

Vandet stod højt ved Ydermøllen – over beton dækket

Mon det bliver i år, at bunden bliver renset op, så både kan komme frem og tilbage?

I januar var der et større reparationsarbejder i gang, mens vandmasserne flød forbi

Vandstanden skal hæves ind til 50 centimeter over minimumsvandstanden. Da den tyske båd stødte på grund, var der da tale om minimumsvandstand i åen – eller måske snarere en grundstødning på en af de store sandbanker? Nationalparkskibet opnåede også på et tidspunkt at sidde fast.
Læg i øvrigt mærke til den megen vegetation, der var langs Skibbroen – planter, hvis rodnet ødelægger murværket.

Med fuld passage i Frislusen, kan fisk som laks, ørred og snæbel ikke forlange bedre vilkår.

Vandet skal styres – og det er vigtigt at have den nødvendige vandstand i Dagmaråen, så kultursvampen kan fugtes fra den side. Det handler ikke bare om at lukke al vand ud 🙂

Og så lige lidt nostalgi

Sort-hvid fotoet stammer fra dengang, hvor man sejlede fra Frislusen og til Varming i robåd – og hvor Dagmaråen havde åbent vandspejl

 

Dækning af ulveangreb

Flere læsere har undret sig over, at den højaktuelle artikel omkring ulveangreb ret hurtigt fik en placering længere nede i rækken af opslag her på Facebook. Det skyldes en henvendelse (løftet pegefinger fra Facebook), idet det oprindelige forsidefoto indeholdt et autentisk foto af et “ulve-parteret” får – ikke i fuld størrelse – men placeret på kortmaterialet som ovenfor.  Billedet var jo blot naturens gang, men kunne være anstødeligt – og derfor ønsket udskiftet!
Trods denne ændring blev opslaget på Facebook rykket tilbage.
Det lukkede kommentarfelt skete i samråd med landmanden, idet det var vigtigt at få budskabet faktuelt udbredt uden for mange følelser / holdninger til ulve i DK.

Link til artiklen på RYK IND RIBE: Ulveangreb

GOD SØNDAG