Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
25. september 2022

Hvor er det skønt, når nogle beboere ønsker at sende en hilsen til bilister – se nu bare på Roagervej, hvor fire ansigter får smilet frem. Og så er der gang i mange graveprojekter – her giver Søndagskrydderen et kort indblik med masser af fotos. Endelig får vi opklaret, hvad der er en nykåret Europamesters livret. God Søndag!

Henrik nyder sit arbejde

Roager Vandværk har valgt at udskifte ledningsnettet på den strækning, hvor Esbjerg Kommune er ved at anlægge nyt fortov i byen. Torben Feddersen fortæller: “Der er tale om udskiftning af en gammel og vigtig ledning. I forbindelse med arbejdet vil vandforsyningen i den sydlige del af Roager blive afbrudt nogle gange af kortere varighed.
Da RYK IND RIBE var forbi, var Henrik Asberg Olesen fra BOSSEN VVS & BLIK godt i gang med at koble hoved- og stikledninger sammen. Han fortæller, at han har haft firma siden 2003 – og at firmaet i dag har Hovedlager i Rødding og Værksted i Hviding, hvor han i øvrigt er bosiddende. Firmanavnet skyldes en tidligere ejer: BOSSEN fra Gram. – Det kunne jeg jo lige så godt fortsætte med, kommer det med et smil fra den tidligere frivillige brandmand i Sydvestjysk Brandvæsen, der nyder sit arbejde. Afdelingen i Gram er i dag lukket.

Om projektet sig projektleder Karsten Gram: -I Roager er vi så småt ved at kunne vise, hvordan det kommer til at se ud. Det er den vanskelige side, vi er startet på med nyt gadelys, masser af fiberkabler, fjernvarme og ny vandledning .

Halmballer får smilet frem

Ansigtsudtrykkene med blomsterbeddene, når man kommer fra Roager mod Ribe

Ansigterne på to halmballer langs Roagervej får smilet frem – og hvis man stopper op på en sidevej, får man mulighed for at se fire forskellige ansigtsudtryk. Mon der er tale om en lille fortælling?
Beboerne sørger i øvrigt altid for, at der er noget kønt at kikke på – og nu hvor der lakker mon enden med store blomsterbede, er det dejligt med halmballekunsten.
Tak for det!

Ansigtsudtrykkene, når man kommer fra Ribe mod Roager

Status på affaldsstationer og Odins Plads

Stationen på Gråbrødretorv

Man kan nu se, hvor de nye affaldsbeholdere bliver placeret på Gråbrødretorv. Der er endnu ikke taget stilling til, hvor de nuværende bænke skal placeres. Hvordan affaldsstationen vil tage sig ud på det flotte torv, må vi afvente at vurdere.  Men umiddelbart: Æstetisk er det ærgerligt for den gamle bydel.

Stationen på Skibbroen

Arbejdet på Skibbroen følger tidsplanen. Der er godt gang i sænkningen af grundvandet og tilbageføringen af vandet til kultursvampen.  Mange standser op og undrer sig over de mange slanger.

Langt fremme ved Sct. Catharinæ plads

Odins Plads bliver lavet i næste uge, når de er færdige med affaldsstationen i Dagmarsgade, lyder beskeden fra Karsten Gram.

Arkivfoto fra forårets forsøg på at skabe god passage for bilister fra Odins Plads til Sct. Nikolaj Gade (arkivfoto)

Hemmeligheden – Cæsar Salat

Hemmeligheden bag speedwaykører Jesper Knudsens succes er en sund kost, som på de lange ture til fx. Polen består af mor Karinas friske rugbrødssandwich. – Jeg undgår fastfood, fortæller Jesper, der gerne går efter en Cæsar Salat med sprød kylling, når der er noget, der skal fejres – fx. de sidste guldmedaljer ved Euromesterskaberne i Ungarn og Danmarksmesterskabet på Vojens Speedwaycenter. – Det er faktisk siden familiens besøg i Monaco, at Cæsar Salat har været den ret, som alle har øverst på rækken af livretter, fortæller Karina Knudsen. Da RYK IND RIBE var forbi på værkstedet i Ø. Aabølling, var Jespers cykler toptrimmede til fredagens løb på Grindsted Speedway Center om det individuelle mesterskab for U-21 blev afgjort.
Både Jesper og storebor Jonas deltog, men placerede sig uden for finaleheatet.
Det kunne Jesper ikke ærgre sig længe over, da turen allerede lørdag gik mod Polen.

 

Annonce