Tekst, Foto og Collage: Johnny Tauman
19. maj 2024

SØNDAGSKRYDDEREN vil ønske læserne GOD PINSE med nogle små artikler. Håber, at håndboldinteresserede må få to gode resultater i Blue Water DOKKEN – Ribe-Esbjerg HH søndag mod Fredericia Håndbold og Team Esbjerg tirsdag mod Nykøbing Falster Håndbold.
Nyd pinsesolen danse!
GOD SØNDAG!

Borgmester på hjul

Landmand Michael Hansen trak Esbjerg Kommune borgmester, Jesper Frost Rasmussen, da der blev cyklet fra Forsamlingshuset i Kalvslund til Ribe Nord. Den unge landmand placerede sig hurtigt på en fjerdeplads i første hold anført af Sebastian Rosendahl. Venstreborgmesteren, der var på mountainbike, holdt “trit” og dermed opstod der et mindre hul til cyklisterne seks til ti.

 

Kalvslund gml. skole blev vendt

Der er udfordringer med at renovere Kalvslund Kommune Skole. Den unge landmand Michael Hansen, som har sørget for at få ryddet op uden for, så bygningen fremstår gedigen med nye vinduer, fik sig en god snak med byrådspolitiker Klaus Sandfeld. RYK IND RIBE følger op, når der er nyt i næste fase af renoveringen.

 

Nykøbing Falster kom i finalen

Tirsdag aften venter der Team Esbjerg en svær modstander, når Nykøbing Falster Håndbold ser forbi Blue Water DOKKEN i den første finalekamp om det Danmarks Mesterskabet. Alle Odds pegede på, at det var Odense Håndbold og ikke Mulle og NFH, som skulle kæmpe om Guld og Sølv, men lørdag eftermiddag leverede NFH en GIGA overraskelse ved at vinde den tredje kamp mod Odense med (28-29).
NFH praktiserede et velsmurt 7-mod-6 spil, som vil kræve, at Team Esbjerg får blokeret midterforsvaret. Det plejer at være en opgave, som Breistøl og Iversen er garant for.

RYK IND RIBE tror på en hjemmesejr på fem mål – men er også opmærksom på, at den sidste kamp i Puljespillet i Blue Water DOKKEN mellem netop disse to hold “kun” gav en hjemmesejr på (24-22), mens kampen på Falster sluttede med en kæmpesejr (18-30).
I grundspillet sejrede Team Esbjerg hjemme med (33-28), mens udekampen mod NFH sluttede med en etmålssejr (27-28)

Det handler om at stække skytterne, men ikke blive snydt med rappe fodskifter

Team Esbjerg slog NFH i Final 4 finalen med (36-26) tilbage i december

En sejr fra finalen om DM

Søndag efter kl. 14:00 fløjtes der op til den kamp, som kan afgøre om Ribe-Esbjerg HH eller Fredericia Håndbold skal spille finalekampene om Danmarksmesterskabet.
Blue Water DOKKEN bør være den bastion med masser af tilskuere, som kan gøre den sidste forskel mellem to jævnbyrdige mandskaber:

Det blev taget godt fat i Mathias Jørgensen, når han søgte tilbage mod fløjpositionen

Andreas Søgaard havde store udfordringer på stregen – over for målvogter Sebastian Frandsen

Så er Mørk på banen – William og Morten har en plan, som undrer Gudmundur

Ágúst stod det meste af kampen, men blev afløst af Niklas, der reddede tre straffekast

– Den bold havde jeg først, lød det fra Mathias, men dommerskønnet var anderledes! Og TV billederne kunne ikke benyttes!

– Gulvet skal tørres – harpiksklatter fjernes! Det gælder også om at trække tempoet ud af kampen!

Emil Grønbech med STOR tak til fangruppen efter kampen

En tilfreds alderspræsident – Jonas Larholm hilser på fans

Og endelig “muren”, som skal væltes

Den altid smilende og rolige målvogter Sebastian Frandsen har en formidabel evne til at placere sig i målfeltet, så mulighederne for at sende bolden forbi reduceres markant. Og netop Frandsen har været afgørende i rigtig mange kampe for Fredericia Håndboldklub.